21 Haziran 2012 08:57

Mommo’dan Meryem’e yeni bir film daha...

MOMMO filmiyle uluslararası festivallerden 29 ödül alan yönetmen Atalay Taşdiken, yine bir Anadolu öyküsü olan “Meryem” için çekimlere başladı.Çekimleri Konya’nın Akşehir ve Beyşehir ilçelerinde gerçekleşen Meryem, Ulusal ve uluslararası festivallerde gösterime girecek. Meryem’in başroll

Mommo’dan Meryem’e yeni bir film daha...
Paylaş

MOMMO filmiyle uluslararası festivallerden 29 ödül alan yönetmen Atalay Taşdiken, yine bir Anadolu öyküsü olan “Meryem” için çekimlere başladı.

Çekimleri Konya’nın Akşehir ve Beyşehir ilçelerinde gerçekleşen Meryem, Ulusal ve uluslararası festivallerde gösterime girecek. Meryem’in başrollerini Leyla ile Mecnun dizisinden tanıdığımız Zeynep Çamcı, İsmail Hacıoğlu, Mehmet Usta paylaşıyor. Mustafa Uzunyılmaz, Zerrin Sümer, İpek Bilgin, Yeliz Akkaya, Gafur Uzuner, Serhat Özcan gibi usta oyuncuların yer aldığı film 2013’te vizyona girecek.
Atalay Taşdiken filmin konusu hakkında şunları söyledi: “Meryem; aslında çok genel anlamıyla, Anadolu’daki kadını anlatan bir figür. Elbette Anadolu’daki kadın dediğimizde tek tipte bir kadından söz edilemez. Ama genel karakteristiği itibarıyla evine sahip çıkışı, gerektiği zaman gece gündüz çalışması, yuvasına duyduğu sonsuz saygı ve gerektiğinde de sonsuz bir hoşgörüyle bekleme sabrı. 17-18 yaşlarında, güzelliği ile tüm kasabanın ilgisini çeken Meryem’e, aynı kasabada yaşayan ve oğulları İstanbul’da çalışan bir aile talip olmuş ve 10 gün içerisinde nişan, kına gecesi ve düğün yapılmıştır. Meryem’in Kocası Mustafa, düğünden ancak bir kaç gün önce gelmiş ve 6 gün evli kaldıktan sonra ‘Bir düzen kurar, seni de İstanbul’a alırım’ diyerek yaşadığı şehir olan İstanbul’a dönmüştür. Filmin esas cümlesi olan ‘Bekleyen Masumdur’ bundan sonra devreye girer ve Meryem’i nelerin beklediğini görürüz” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Kızgın Boğa’ yeniden ringe çıkıyor

SONRAKİ HABER

Türk Keman Sanatçısı Berfin Aksu ‘ya Alman basınından övgü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...