20 Mart 2017 00:20

Mide kanseri olan hasta tutuklu Evrensel'e yazdı

Silivri 9 No’lu Cezaevi'ndeki hasta tutuklu Mesude Pehlivan 'Ölümün kıyısına gelmeden sağlıklı koşullarda tedaviye ihtiyacım var' diye seslendi.

Paylaş

Cezaevlerinde OHAL’le birlikte hasta tutuklularının tedavilerinin engellendiğine, sağlıklı koşullarda tedavilerin yapılmadığına dair birbiri ardına haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak gazetemize mektup gönderen mide kanseri hastası tutuklu Mesude Pehlivan, tecrit koşullarında gördüğü kemoterapi tedavisinin ağır seyirde ilerlediğini yazdı. Silivri 9 No’lu Cezaevinin tecrit hücresinde tutulan hükümlü Mesude Pehlivan, “Ölümün kıyısına getirilmeden dışarının sağlıklı koşullarında tedaviye ihtiyacım var” diye seslendi. 

 ‘ENFEKSİYONA AÇIK ORTAMDA TUTULUYORUM’

20 yıla yakın hükmü bulunduğunu söyleyen Pehlivan, kanserin vücudunun birçok noktasında lenfler şeklinde yayılmış durumda olduğunu yazarak şöyle konuştu: “Tecrit hücresinde sağlıksız koşullarda olduğu için kemoterapi süreci çok daha ağır seyrediyor. Enfeksiyona açık bir zeminle karşı karşıya kalıyorum. Dışarıda sağlıklı koşullarda tedaviye ihtiyacım var. Kanser hastası tecrit hücresinde asla iyileşme sağlayamaz. Hatırlarsanız Güler Zere’yi ölümün kıyısına gelince ancak dışarıya çıkardılar. Ve artık kanseri o kadar ilerlemişti ki tedaviye cevap veremez noktadaydı. Dolayısıyla Güler Zere’ye dışarıda yaşama değil ancak ölme hakkı tanıdılar. Ben de bugün açısından gün gün ölüme terk edilmiş durumdayım. Ölümün kıyısına getirilmeden dışarının sağlıklı koşullarında tedaviye ihtiyacım var.” 

‘SOHBET VE KİTAP YASAĞIYLA  KEFEN GİYDİRİYORLAR’

Mektubunda, OHAL gerekçesiyle kitap, yayın ve sohbet haklarının kısıtlandığını, bu yüzden mahpusların direnişte olduklarını söyleyen Pehlivan, “Yeni dünyalara, yeni hayatlara, yeni olan her şeye aralanan kapının anahtarı gibidir kitaplar. İşte o anahtar kendi elinizdeyse ne mutlu size… Ya o anahtar bizler gibi alınmışsa elinizden zorla, ya genelgede var olmasına rağmen uygulanmıyorsa, yasak edilmişse bütün hapishanelerde kitaplar, tecrit hücrelerindeki devrimci tutsaklar mahrum edilmişse kitaplardan ve buna karşı direnişteyse siyasi tutsaklar. Sohbetlere ve kitaplara izin verilmemesi siyasi tutsaklara zorla kefen giydirmektir” dedi.

Kitap okumanın  nerede olursa olsun bir insan için yaşamsal bir faaliyet olduğunu ifade eden Pehlivan, “Bu yaşamsal faaliyetin hayata geçmesi için kitap yayın ve sohbet hakkı için aylardır direnişteyiz. Herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum” diye devam etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın danışmanı suçu Davutoğlu’ya attı

SONRAKİ HABER

'İnsanlar kanser olsun yeter ki inşaatlar durmasın!'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa