19 Mart 2017 13:22

Erdoğan ‘tek adam’ söyleminden rahatsız

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'tek adam' eleştirilerini kabullenemedi, 'O zaman Gazi Mustafa Kemal’e hakaret ediyorsun' diye savunma yaptı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde İlim Yayma Vakfı 46. Genel Kurulu’na katıldı. 

Erdoğan,15 Temmuz’da düzenlenen darbe girişimiyle ilgili konuşan Erdoğan, "Biz yaparız diyenler bir gecede ilahi tokadı yiyerek, milletimizin o duruşuyla yerle yeksan oldular” dedi.  Toz pembe bir tablo çizmeyi de unutmayan Erdoğan, “Geçmişte hayal dahi edilemeyen reformları hayata geçirdik. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik” dedi. Anayasa değişikliğine getirilen ‘tek adam sistemi’ eleştirisini kabullenemeyen Erdoğan, “İki de bir tek adam, o zaman Gazi Mustafa Kemal’e hakaret ediyorsun. İnönü’yle anlaşabildi mi, anlaşamadı. İnönü cumhurbaşkanı oldu o da yine başbakanıyla anlaşamadı. Celal Bayar aynı şekilde. Ondan sonra dönem bitti ve çok başlı, yeni bir süreç başladı” diye konuştu.

Avrupa ülkeleriyle yaşanan krizle ilgili de konuşan Erdoğan Nazi göndermesi yapmayı da sürdürdü: “Batı Türkçe manşetlerle ‘Hayır’ kampanyalarına destek veriyor. En büyük salonlarını onlara kiralıyorlar. Utanmasalar yeniden gaz odalarını, toplama kamplarını gündeme getirecekler. Biz Srebrenitsa’yı unutabilir miyiz? İşte bu Hollanda zihniyeti budur."

Tutuklanan Die Welt muhabiri Deniz Yücel ile ilgili konuşan Erdoğan , “Konsoloslukta yakalanan bir terör ajanını benden istedi. Biz de ne dedik? ‘Bizde yargı var.’ Ve tabi çıktı mahkemeye ne oldu? Tutuklandı” dedi. (İSTANBUL)

(Fotoğraf: Arşiv)

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna ordusunda bir yılda 120 asker intihar etti

SONRAKİ HABER

3 ilde 31 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...