19 Mart 2017 13:21

Ukrayna ordusunda bir yılda 120 asker intihar etti

Ukrayna’da yayımlanan rapora göre 2016 yılında 120 Ukrayna askeri intihar etti. Çeşitli kazalar da çok sayıda askerin ölümüne neden oldu.

Paylaş

Okay DEPREM
Donetsk

Kendilerine ‘Gizli Gerçek Bakanlığı’ adını veren sivil bir grubun kurduğu internet sitesinde paylaştığı bilgiler Ukraynaca yayınlandı. Ukrayna ordusunun özellikle Donbass bölgesinde görev yapan askerlerinin durumunu ele aldığı belirtilen belgenin, Ukrayna Genelkurmay Başkanı V. M. Mujenka’ya hitaben ordunun ‘Moral ve Psikolojik Destek Merkezi’ başkanı Tümgeneral O. L. Gruntkovskiy tarafından yazıldığı ileri sürülüyor.

Raporda ordu içindeki asker intiharları dikkat çekiyor. Buna göre; 2016 yılı boyunca, 2015’e kıyasla aktif savaş koşulları dışındaki askeri ölümler yüzde 21’lik bir düşüş kaydetti. Askeri personelin ölüm nedenleri arasında birinci sırada ise “intihar” bulunuyor.

Rapora göre 2016 yılında 120 Ukrayna askeri intihar ederek yaşamını yitirdi. İntihar vakaları rütbelere göre ise şu şekilde dağıldı: 10 subay, 31 kıdemli başçavuş ve 79 asker. İntiharlar arasında kıdemli başçavuşların sayısının çok olması dikkat çekiyor.

KAZALAR DA ÇOK CAN ALDI

Çeşitli türden kazalarda ölen askeri personel sayısı da yüksek. Bunlar arasında; demiryolu taşımacılığı esnasında 5; alkol zehirlenmesi, kusmaktan boğulma veya aşırı dozda ilaçtan 27; düşme, travma ve yanma gibi kişisel dikkatsizliklerden; karbon monoksit gazı zehirlenmesinden veya bilinmeyen bir maddeden dolayı 17, yüksekten düşmekten 4, aşırı soğuklardan dolayı 4, yangın sırasında 4, boğulmadan 13 ve geri kalan sebeplerden dolayı da 4 kişinin öldüğü tespit edildi.

Trafik kazalarında 63 ordu görevlisi hayatını kaybederken güvenlik önlemlerini ihlalden ise toplam 55 askerin öldüğü tespit edildi. Buna göre; patlayıcı maddelerden 16, hafif silahlardan 10, mayından 19, elektrik akımına kapılmaktan 4, yanmalardan 1, ağır silah mermisinden de bir kişi hayatını kaybetti.

ÖNCEKİ HABER

Kuzey Kore, ‘yüksek performanslı’ roket motoru denedi

SONRAKİ HABER

Erdoğan ‘tek adam’ söyleminden rahatsız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...