19 Mart 2017 13:01

Mülteci çocuklar da artık 'süt kuzusu'

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 'Süt Kuzusu' projesi ile artık mülteci çocuklara da süt dağıtımı yapılacak.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesinin  'Süt Kuzusu' Projesine, çok sayıda kitle örgütünün başvurusu üzerine, Suriyeli mülteci çocuklar da dahil edildi. Konak’taki 3 bin Suriyeli çocukla başlayan uygulama, toplam 14 bin mülteci çocuğu kapsayacak.

2012 yılında 46 bin aile ile başlattığı projeyi 2017’den itibaren yaklaşık 3 katı büyüterek 122 bin aileye çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin örnek uygulaması 'Süt Kuzusu' projesinin kapsamına Suriyeli mülteci çocuklar da alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün Konak ilçesinde belirlediği mahallelerde uygulamaya başlanan projeyle, 1-5 yaş arasında belirlenen yaklaşık 3 bin Suriyeli çocuğa süt dağıtımı başladı. Ayrıca pilot uygulama sonrasında Süt Kuzusu projesinden yararlanan ilçelerdeki 11 bin Suriyeli çocuğa da süt dağıtımı yapılacağı açıklandı. Bu projeden yararlanmak isteyen Suriyeli ailelerin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının 293 45 97 numaralı telefonundan kayıt yaptırabileceği bildirildi.

Pilot uygulama sonrasında Süt Kuzusu projesinden yararlanacak bölgeler Karşıyaka, Bornova, Bayraklı, Buca, Çiğli, Karabağlar, Konak, Balçova, Narlıdere, Gaziemir ve Güzelbahçe ilçeleri ile Urla’nın Zeytinalanı ve Menemen’in Ulukent, Koyundere, Asarlık mahalleleri olarak belirlendi.

KAPILARI TEK TEK ÇALINIYOR

Sıkı ve titiz bir çalışmayla belirlenen adreslerin kapısı tek tek çalarak sütleri elden teslim eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gittikleri evde kimsenin bulunmaması durumunda ise üzerinde irtibat numaralarının yazıldığı bilgi notları bırakıyor. Ev sahibinin bırakılan numarayı arayarak evde bulunacağı gün ve saati bildirmesi durumunda ekipler tekrar giderek sütleri hak sahiplerine teslim ediyor.

200'ÜN ÜZERİNDE KURUM TALEP ETTİ

Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisinin öncülüğünde 200'ün üzerinde sendika, oda, dernek, vakıf ve kitle örgütü tarafından toplanan imza geçtiğimiz yılın Kasım ayında İzmir Büyükşehir Belediyesine dilekçe verilerek süt kuzusu projesinden mülteci çocukların da faydalandırılması istenmişti. Dilekçede, mültecilerin de hemşehri olduğunun ve onların da belediyelerin imkanlarından yararlanma haklarının olduğunun vurgulanmıştı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Grev sürecindeki İZENERJİ işçisi sandığa gidiyor

SONRAKİ HABER

İran’da greve çıkan işçilere verilen ceza düşürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...