19 Mart 2017 12:38

Grev sürecindeki İZENERJİ işçisi sandığa gidiyor

Grev sürecindeki İZENERJİ işçileri, pazartesi ve salı günü İzmir Büyükşehir Belediyesinin yüzde 13 zam ve 52 günlük ikramiye teklifini oylayacak.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

TİS taslağını beraber hazırlayan İZENERJİ işçisi, İzmir Büyükşehir Belediyesinin yüzde 13 zam ve artı 52 günlük ikramiye teklifini sendika tarafından işyerlerinde kurulacak sandıklarda oylayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZENERJİ şirketinde örgütlü Genel İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları arasında devam eden yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkanmış, sendika grev sürecini başlatmıştı. Anlaşma sağlanamaması durumunda 27 Mart’ta başlayacak grev öncesinde sendika temsilcileri ile Büyükşehir bürokratları geçtiğimiz günlerde bir kez daha oturdu ve görüşmelerde ilerleme kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi yüzde 9 zam ve 52 günlük ikramiye artışı teklifinin yanı sıra yevmiyelere günlük 2 liralık seyyanen zam teklifinde bulundu. Görüşmelerde ayrıca işçileri yakından ilgilendiren, fazla çalışma mesaisi, iş riski, koku, kaçak su primi gibi, bayram çalışma ücretleri gibi maddelerde de anlaşma sağlandı.

Genel İş İzmir 2 No’lu Şube yönetim kurulu, yaptığı temsilciler kurulu toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesinin yüzde 13’e tekabül eden ücret zammı önerisini işçilere sormaya karar verdi. Sendikanın örgütlü olduğu birimlerde pazartesi ve salı günü kurulacak sandıklarda 4 bine yakın işçi oy kullanacak, mevcut zam önerisine evet ya da hayır diyecek.

Sandıklar pazartesi günü yeşil alan, fen işleri, balık hali, sebze hali, aşevi, huzurevi, mezarlıklar, doğal yaşam, idari işler İZSU ve ESHOT Genel Müdürlüğünde kurulacak. Salı günü ise geri kalan birimlerdeki oy verme işlemlerinin ardından çıkacak sonuca göre sendika ya toplu iş sözleşmesini imzalayacak ya da 27 Mart’ta greve çıkacak.

ÖNCEKİ HABER

Ksenija Sidorova Türkiye’ye geliyor

SONRAKİ HABER

Mülteci çocuklar da artık 'süt kuzusu'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...