İstanbul'da Newroz 21 Mart'ta 3 bölgede kutlanacak

İstanbul Valiliğinin izin vermemesi üzerine, 21 Mart Salı günü Newroz, 3 bölgede kitlesel bir şekilde kutlanacak.

19 Mart 2017 09:30
Paylaş

Bu yıl Türkiye ve bölgede “Mutlaka Kazanacağız” sloganıyla kutlanmaya başlanan Newroz'a birçok yerde izin çıkmadı. İstanbul'da da Bakırköy Halk Pazarı'nda kutlanmak istenen Newroz’a valilik izin vermedi. Bunun üzerine halkın Newroz ateşini tüm ilçelerde yakacağı belirtildi. Newroz’un 21 Mart Salı günü 3 bölgede kitlesel bir şekilde kutlanması bekleniyor.

21 Mart için İstanbul Valiliği'ne başvuru yaptıklarını söyleyen İstanbul Newroz Tertip Komitesi'nden Maarif Alparslan, sonucu beklediklerini dile getirdi. Valilikten olumlu cevap beklediklerini ifade eden Alparslan, akşamları ise ilçelerin kendi özgünlüğünde Newroz'u kutladıklarını belirtti.

Kitlesel büyük katılımların olacağını söyleyen Alparslan, akşamları da ilçelerin kendi özgün Newroz kutlamalarının olacağını ifade etti. Alparslan, halka, “Bütün herkesin özellikle resmi düzeyde başvuru yaptığımız yerlerde izin çıkarsa mutlaka güçlü bir katılım sağlaması gerekir. Herkes ayın 21'inde kendi sloganları ve şarkılarıyla ilçelerinde de kendi Newrozu'nu kutlasın” çağrısı yaptı.

İstanbul'daki 21 Mart günü bölge bölge Newroz kutlamaları şu şekilde planlandı:

Birinci Bölge: Sultanbeyli ilçesi Hamidiye Mahallesi ve Kartal Meydanı.

İkinci Bölge: Sultangazi ilçesi Gazi Şehir Parkı ve Gaziosmanpaşa Mahallesi Karayolları Meydanı.

Üçüncü Bölge: Bağcılar ilçesi Kirazlı Mahallesi Metro Meydanı ve Küçükçekmece ilçesi Kanarya Mahallesi Kadriye Moroğlu Lisesi arkası.

D-100 Karayolu yan yola konuşlandırılan polis ekipleri

BAKIRKÖY'DE NEWROZ ABLUKASI

Öte yandan Bakırköy'de bugün yapılmak istenen Newroz kutlamalarına izin çıkmamasına rağmen polis bölgeyi adeta abluka altına aldı. Önlemler çerçevesinde Bakırköy Metro İstasyonu da kapatıldı.

Bakırköy Halk Pazarı ve çevresini adeta ablukaya alan polis, halk pazarının çevresine konuşlandırıldı. Bu arada, D-100 Karayolu yan yolda da polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Metroyu kullanmak için gelen bazı vatandaşlar, metronun kapalı olduğunu görünce geri döndü. Bazıları ise alternatif olarak metrobüs ya da otobüsü kullandı.

İstanbul Şirinevler Meydanı’na da Newroz kutlaması ihtimaline karşı TOMA ve polis yığınağı yapıldı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Hasan İşler mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

Başkanlık 10 milyar doları buhar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...