19 Mart 2017 09:16

Açlık grevindeki tutukluların durumu kötüye gidiyor

Şakran Cezaevi’nde Öcalan'ın özgürlüğü, müzakere masasına dönülmesi, cezaevindeki hak ihlallerinin son bulması için başlatılan açlık grevi sürüyor.

Paylaş

İzmir Aliağa Şakran Cezaevi’nde bulunan tutukluların “PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü, müzakere masasına dönülmesi, cezaevindeki hak ihlallerinin son bulması ve koşulların düzeltilmesi” talebiyle başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 33’üncü gününe girdi.

Ailelerin de açlık grevine hazırlandığını söyleyen İzmir Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi Sözcüsü Selma Altan, tutukluların 7-8 kilo kaybettiğini ve durumlarının gün geçtikçe kötüye gittiğini belirtti.  Cezaevlerinde açlık grevinden sonra tutukluların üzerindeki baskıların daha da arttığını söyleyen Altan, “Görüşe çıkartılmıyorlar. Ayrıca yaka kartı uygulaması dayatıyorlar. Tutsakların dışarı ile iletişimleri kesilmiş durumda” dedi.

15 Mart tarihinde Menemen, Kepsut, Kırıklar, Manisa ve Ödemiş cezaevlerinde başlatılan süreli dönüşümlü açlık grevinin 5’inci gününde olduğunu söyleyen Altan, bu cezaevlerinde de baskıların arttığını, tutuklulara iletişim cezaları verildiğini aktardı. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Osmaniye Cezaevi'nde tutuklular 24 saat izlenmek isteniyor

SONRAKİ HABER

AB Komisyon Başkanı: İdamın getirilmesi kırmızı çizgimiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...