21 Haziran 2012 07:28

Malatya’da gözaltılar protesto edildi

Malatya’da dün BDP ve KESK üyelerinin evlerinin basılması ve gözaltına alınmaları Eğitim Sen üyeleri tarafından protesto edildi.Malatya’da ‘KCK’ adı altında düzenlenen operasyonda  BDP Malatya İl Eş Başkanları Gaffar Bayram ve Zehra Göçen, BDP Malatya İl Başkan Yardımcısı Zeki Kılıçgedik, BDP Ü

Malatya’da gözaltılar protesto edildi
Paylaş

Malatya’da ‘KCK’ adı altında düzenlenen operasyonda  BDP Malatya İl Eş Başkanları Gaffar Bayram ve Zehra Göçen, BDP Malatya İl Başkan Yardımcısı Zeki Kılıçgedik, BDP Üyesi Gökhan İmer, BDP Merkez İlçe Başkanı Ali Eren, Eğitim Sen Şube Sekreteri Ali Piro, İHD Yöneticisi Hikmet Kapancı ve Bedri Yıldırım’ın gözaltına alınmasını AKP il binası önüne yürüyerek protesto eden Eğitim Sen üyeleri burada 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Ekber Baytimur, 19 Haziranda Eğitim Sen Şube Sekreteri Ali Piro ve SES Üyesi Bedri Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu kişilerin gözaltına alındığını hatırlatarak, “Neden gözaltına alındıkları, ne ile suçlandıkları henüz bilinmiyor. Kimse gerçekleri çarpıtmaya kalkmasın. Her ne ad altında yapılırsa yapılsın bu operasyonun tek bir adı vardır. O da; emek ve demokrasi güçlerini bertaraf etme operasyonudur. Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında geçmişte olduğu gibi, bugün de sessiz kalmayacağımız bilinmelidir” dedi. Demokratik muhalefete, KESK üye ve yöneticilerine yönelik yıldırma ve sindirme politikasına son verilmesini isteyen Baytemur, “Gözaltındakiler derhal serbest bırakılsın” dedi.

Hâlâ Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde tutulan gözaltındakilerin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Petrol boru hattında patlama

SONRAKİ HABER

Katledilen Berfin’in anısına çocuk şenliği düzenlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...