19 Mart 2017 04:15

Nasrallah: Suriye'nin düşmanları yenildi

Lübnan merkezli Hizbullah'ın Genel Sekreteri Nasrallah, 'Suriye’ye hakim olma emperyalist projesi yenildi ve Suriye zafer kazandı' dedi.

Paylaş

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Ortadoğu'daki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yakındoğuhaber'in yansıttığı konuşmaya göre Nasrallah, konuşmasının Suriye ile ilgili bölümünde şunları söyledi:

‘’Suriye’deki olayların başlarında ‘Suriye’nin Dostları’ adı altında bir araya gelenler Suriye’ye komplolar kurdular. İki ay içerisinde bu ülkeye hakim olacaklarının hesabını yaptılar. Şu an önlerinde şu acı gerçek var. Umutsuzluk ve yenilgi. Bu ülkelerin hepsi yenildi.  

Altı yıl boyunca Arap dünyasının onlarca milyar doları harcandı. Türkiye, Fransa, İngiltere para harcamadı. Arap dünyasının paraları harcandı. Bu para Arap dünyasındaki yoksulluğu, Somali’deki açlığı ortadan kaldırmak için ve daha birçok şey için harcanabilirdi.

Binlerce kişi Suriye’yi devirmek ve onu Direniş Ekseni’nden çıkarmak için savaşa geldi. Ancak bugün bu işlerin sonu onlar açısından bellidir, ümitsizlik ve gerileme.

IŞİD, Irak’ta ömrünün sonuna geldi. Onlar için Suriye’de siyasi ve askeri gelecek kalmadı. İntihar saldırıları stratejik ve askeri yenilginin göstergesidir. Bu bir intikamdır, savaşmak değil. IŞİD ve Nusra’nın geleceği işte budur.

Nusra bugün herkes tarafından bombalanıyor. Amerika, Rusya, Türkiye bombalıyor. Nusra Cephesi, Suriye’yi yok ettikten sonra yok edilmekte olduğunu anladı. Şu an Amerika’nın kendilerini aldattığının farkına vardı.   

Suriye’ye hakim olma emperyalist projesi yenildi ve Suriye zafer kazandı. IŞİD, Nusra ve diğer tekfirci gruplar yeniliyor. Şu an sadece zaman meselesi söz konusudur.  

Diğer muhalif gruplar da yabancı elçilikler ve istihbarat servisleri arasında şaşkın halde dolaşıp duruyorlar ve bazı ülkelerin elinde rehin durumundalar.

Şu an Suriye’de düşman cephesi içerisinde savaşmakta olan tüm Suriyelilere sesleniyorum: Bu proje başarısız oldu, yenildi. Netanyahu, Moskova’ya gitti ve Putin’e tutundu.

Çünkü IŞİD’in yenilgisinden korkuyor; IŞİD’in yenilgisi kendi yenilgisidir.

İster bilin ister bilmeyin sizler Amerika ve İsrail cephesinde savaşıyorsunuz. Dökülen bunca kan yeterli değil mi?

Ben sizleri silahlarınızı bırakmaya, Amerika ve İsrail cephesinden Direniş cephesine geçmeye davet ediyorum. Bu iş hala yapılabilir.’’

BM'YE TEPKİ

Nasrallah, BM’nin İsrail’in ırkçılık ve ayrımcılık yaptığını belirten ESCWA raporunu geri çekmesi konusuna da değinerek ESCWA Komisyonu Genel Sekreteri Rima Halef’i raporun geri çekilmesine tepki olarak istifa etmesinden dolayı tebrik etti.

Nasrallah, BM genel sekreterlerinin ABD ve İsrail baskıları sebebiyle çark etmesinin ilk defa rastlanan bir durum olmadığını söyledi.

BM Genel Sekreteri’nin geçen yıl da Suudi Arabistan’ın Yemen’de cinayet işlediğini belirten raporunu geri çektiğini hatırlatan Nasrallah, ‘’Bu kurum, Amerika karşısında her zaman itaatkar ve zelildir ve gerçekleri söyleyemeyecek kadar zayıftır’’ dedi. (DIŞ HABERLER)

İNTERAKTİF HARİTA: SURİYE SAVAŞINDA 6 YILIN ARDINDAN CEPHELERDE SON DURUM

ÖNCEKİ HABER

Paris saldırganı 'Allah için ölmek amacıyla buradayım' demiş

SONRAKİ HABER

Warriors zirvede yeniden yalnız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...