21 Haziran 2012 06:52

Geleceğin Mühendisleri projeleri ile Ankara’da

EMO ve ODTÜ işbirliği ile geleceğin mühendisleri projelerini sergileyecekler.   Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi ve ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ortaklığında düzenlenen, Türkiye’nin birçok üniversitesinden öğrencilerin projeleri ile katıldığı “Bitirme Projel

Geleceğin Mühendisleri projeleri ile Ankara’da
Paylaş
Tamer Arda Erşin

EMO ve ODTÜ işbirliği ile geleceğin mühendisleri projelerini sergileyecekler.   

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi ve ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ortaklığında düzenlenen, Türkiye’nin birçok üniversitesinden öğrencilerin projeleri ile katıldığı “Bitirme Projeleri Sergisi ve İlk Bildiriler Konferansı “  sergiye açılıyor.

Geçmiş yıllarda, elektrik ve elektronik mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler okullarını bitirirken proje yapıyor fakat bu projeleri tanıtma fırsatı bulamıyorlardı. Bu soruna çözüm olarak EMO Ankara Şube ve ODTÜ Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün girişimi ile öğrencilerin projelerini tanıtabilecekleri bir sergi geçtiğimiz yıl düzenlendi. Bu yıl da mezun olacak olan öğrencilerin projelerini tanıtmaları için bu platform tekrar hayata geçirilecek.

DAHA ÖNCE HİÇBİR YERDE SUNULMAYAN PROJELER

Gazetemize konuşan EMO Ankara Şube Yürütme Kurulu üyesi Ramazan Pektaş, üniversiteden yeni mezun olacak öğrencilerin projelerini sergileyeceklerini, sergiye katılan projelerin hiçbir şekilde elemeye ve yarışmaya tabi tutulmadan değerlendirildiğini ve öğrencilerin bu sergide projelerini tanıtma fırsatı bulduklarını söyledi.

Öğrencilerin kendilerini geliştirebilmeleri açısından serginin önemini vurgulayan Pektaş, “Öğrenciler burada birbirleri ile tartışarak fikir alışverişinde bulunuyorlar. Bu, kendilerini geliştirme ve değişik projeleri tanıma açısından önemli “ dedi.

Pektaş, daha önce hiçbir yerde sunulmamış projelerin sergide bulunacağını belirterek, herkesin gelip görmesini tavsiye etti.

ÇİFTÇİLERİN VERİMİNİ ARTIRAN PROJE

Hacettepe Üniversitesi Elektrik- Elektronik Bölümü öğrencileri Utku Can Koç ve Özgür Burak Dinç de, “Güneş enerjisi radyo frekansı ile haberleşen veri depolayıcı “ adlı projelerini tanıttı. Projelerinin amacının tarlalardaki sıcaklık ve nem oranını saptayıp bu verileri depolamak ve elde edilen verilerle de çiftçilerin daha iyi verim almalarını sağlamak olduğunu anlatan Koç ve Özgür, bu projenin en mühim yanının hiçbir enerjiye ihtiyaç olmaması ve portatif olması olduğunu ifade ettiler.

29 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında geçekleşecek olan “ Bitirme Projeleri Sergisi ve İlk Bildiriler Konferansı”, meraklılarını Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde bekliyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Umuttu kâbus oldu

SONRAKİ HABER

Pir Sultan Abdal kendi köyünde etkinliklerle anılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa