18 Mart 2017 14:43

CHP'li Bircan: Orman talanına kurumlar neden oluyor

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan , Keşan'da yapılmak istenen kalker ocağı hakkında 'ÇED gerekli değildir' kararının hukuksuz olduğunu belirtti.

Paylaş

Keşan Mecidiye’ye yapılmak istenen kalker ocağı ile ilgili olarak “ÇED gerekli değildir” kararı Çevre ve Şehircilik Edirne İl Müdürlüğü internet adresinde yayınlandı. Konula ilgili açıklamalarda bulunan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan , alınan kararın kabul edilemez olduğunu belirterek; "Rant uğruna, bir ve ya birkaç kişinin menfaati uğruna sahile 500 metre, köy yerleşimine 1 kilometre 250 metre mesafedeki ormanlık alana kalker ocağı açılması kabul edilemez. Buna onay verenler bunun hesabını torunlarına, çocuklarına vereceklerdir."dedi.

CHP'li Bircan ayrıca kalker ocağının kurulması için olumlu görüş veren DSİ 11. Bölge Müdürlüğü, Çevre İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Tabiyat Varlıkları Şube Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, konuyla ilgili görüş vermekten kaçınan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile muhatap gösterdiği ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Doğa Koruma Şube Müdürlüğü'nün doğa katliamına neden olacağını belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2014/1 genelgesine göre “Otoyol, karayolu, il ve ilçe yerleşim alanlarının öngörünümünde en az 2 km'lik mesafede kalan orman alanlarında, Deniz sahili öngörünümüde olup, kıyı çizgisinden itibaren en az 5 km'lik mesafede kalan alanlarda” kalker, taş ocağı vb I. Grup ve II (a) grubu madencilik faaliyeti yasak olduğu halde bakanlığa bağlı Doğa Koruma Şube Müdürlüğü’nün kalker ocağına onay vermesini hukuksuzluk olarak nitelendirildi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, kalker ocağına karşı bölge halkını harekete geçmeye çağırarak. Kalker ocağının açılması sadece 'Mecidiyemizi yok edeceği gibi tüm Keşan Enez hattını da ocakların, hatta çimento fabrikalarının yok etmesine neden olacaktır.' dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Atabağ Belediye Başkanı Muammer Canbulat görevinden alındı

SONRAKİ HABER

No Başkanlık No Cry grubundan dans ile 'hayır' etkinliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...