18 Mart 2017 12:34

Fransa'daki iki saldırı olayını da aynı kişi düzenlemiş

Fransa'da Paris Orly Havaalanı ile Stain banliyösünde polise ateş açan saldırganın aynı şahıs olduğu belirtildi.

Paylaş

Fransa'nın başkenti Paris'in güneyindeki Orly Havaalanı ile Kuzeyi'ndeki Stain banliyösünde iki ayrı saldırı yaşandı.

Fransa'nın başkenti Paris Orly Havalimanı'nda bir askerin silahını almaya çalışan ve vurularak etkisiz hale getirilen şahsın 1978 Paris doğumlu Fransız vatandaşı olduğu kaydedildi. 

Olay yerine gelen İçişleri Bakanı Bruno Le Roux, iki saldırının aktörünün de aynı kişi olduğunu açıkladı. 

Orly Havaalanında bir askerin silahını almaya çalışan ve vurularak etkisiz hale getirilen şahsın iki yakını da gözaltına alındı.

Paris'te Orly Havaalanı'nda bir askerinin silahını almaya çalışan kişi, diğer asker tarafından vurularak etkisiz hale getirilmiş Polis, havaalanında başka saldırgan olabileceği nedeniyle operasyon başlatmış, hava alanı boşaltılmış uçuşlar iptal edilmişti. Yerel saatle 08.30'da gerçekleşen olay öncesi bir başka saldırı olayı meydana gelmişti.

Paris'in Kuzey Doğu banliyösündeki Stain sabah 06:55 sularında saatlerinde meydana gelen olayda, şüpheli bir aracı durduran polise kontrol sırasında ateş açıldı. 3 polisin yer aldığı kontrolde, araçtaki şahıs kimlik kontrolü sırasında polislere ateş açtı. Bir polisin yaralandığı olay sonrası saldırgan olay yerinden siyah bir otomobil ile kaçtı. 

Paris'in kuzeydoğu banliyösü Stain' de 3 polisten birisini yaralayarak kaçan zanlı, çaldığı arabayla Orly Havaalanı'na gitti. 

Güneyde Vitry kentine kadar kaçan zanlı burada çaldığı aracı terk ederek, Picasso marka başka bir araç çaldı. Operasyon için Orly Havaalanı'na gelen polis, çalıntı Picasso marka aracı burada terk edilmiş olarak buldu. İki olay arasında bağlantı ihtimali de bu noktada güçlendi.

Bu arada Le Monde gazetesi Paris'in kuzey banlösü Stains'de bir polisi yaralayan saldırgan ile Orly'deki şahsın aynı kişi olduğunu duyurdu. Şahsın sabit bir adresinin olmadığına da vurgu yapıldı.

Olay yerine  gelen İçişleri Bakanı Bruno Le Roux, iki olay arasındaki bağlantıyı doğrulayarak, zanlının hem silahlı soygun nedeniyle poliste, hem de terör bağlantısı olanların izlendiği "S - güvenlik fişi" ile istihbaratta kaydı olduğunu açıkladı.

Paris Terörle Mücadele Savcılığı, hem Orly Havalimanı hem de Stains'de meydana gelen saldırı ile alakalı soruşturma başlattı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Turpcu’dan, ihraç edilen öğretmenlere destek

SONRAKİ HABER

KESK Manisa'da ihraç edilen üyeleri için eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...