21 Haziran 2012 06:13

Gül'le görüşmek isteyen işçiler gözaltında

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere memleketi Kayseri’ye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek isteyen direnişçi CEHA işçileri gözaltına alındı.Hacı Boydak’a ait halı fabrikasının açılışı için Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 8. Caddeye gelen Abdullah Gül ile 47 gündür OSB’de dir

Gül'le görüşmek isteyen işçiler gözaltında
Paylaş

Hacı Boydak’a ait halı fabrikasının açılışı için Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 8. Caddeye gelen Abdullah Gül ile 47 gündür OSB’de direnen CEHA işçileri görüşmek istedi.

Abdullah Gül’ün bulunduğu caddeye gelir gelmez gözaltına alınan işçiler, yaşadıkları süreci anlatıp, yetki tespit başvurularının Çalışma Bakanlığı tarafından gönderilmemesini Cumhurbaşkanı’na aktarmak istediklerini söylediler.

Ancak, 3 direnişçi işçi ve Birleşik Metal İş Örgütlenme uzmanı Yakup Aslandoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yaklaşamadan gözaltına alındı. OSB Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen işçiler halen ifade veriyor.

Hayat TV'ye bağlanan Aslandoğan, Cumhurbaşkanına referandum sürecinde kendisinin de onayladığı "sendika seçme özgürlüğü"nü CEHA patronunun tanımadığını Gül'e iletmek istediklerini ama buna bile tahammül edilmediğini dile getirdi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tüm üniversitelere bütünleme sınavı

SONRAKİ HABER

Umuttu kâbus oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...