18 Mart 2017 12:02

Almanya: Türkiye sözünü tutmadı

Almanya Dışişleri Bakanı, Başbakan Binali Yıldırım’ın söz vermesine rağmen hiçbir Alman diplomatın gazeteci Deniz Yücel ile görüşemediğini belirtti.

Paylaş

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, tutuklu Gazeteci Deniz Yücel konusunda Türk hükümetinin verdiği sözleri tutmadığını belirterek, “Erdoğan daha yargılama başlamadan Yücel’in terörist olduğunu nasıl iddia edebiliyor?” diye sordu.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’de yargının bağımsızlığı konusunda şüphelerini dile getirerek, hükümete ilişkin eleştirilerini dile getirdi. Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre Gabriel, Türkiye’de tutuklu bulunan Die Welt Muhabiri Deniz Yücel’in Alman diplomatlarla görüştürülmesi konusunda verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, “Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iddia ettiği gibi bir hukuk devletiyse o zaman Erdoğan daha yargılama başlamadan Yücel’in terörist ve ajan olduğunu nereden biliyor ve bunu nasıl iddia edebiliyor?” sorusunu yöneltti.

Der Spiegel dergisine konuşan Almanya Dışişleri Bakanı, Türk hükümetinin bizzat verdiği sözlere rağmen henüz hiçbir Alman diplomatın Deniz Yücel ile görüşemediğini kaydederek, “Türk Başbakanının sözüne artık güvenemeyeceksek, bu hayal kırıklığı yaratır” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın 4 Mart’ta Alman mevkidaşı Angela Merkel ile telefon görüşmesinde, Alman Dışişleri temsilcilerinin Yücel’i ziyaret edebileceğine yönelik söz verdiği bildirilmişti.

Yücel 27 Şubat’tan beri İstanbul Silivri Cezaevinde “Terör propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten” tutuklu bulunuyor. Alman hükümeti Deniz Yücel tutuklandığından bu yana kendisiyle görüşmek için diplomatik yolları deniyor. Der Spiegel’in haberine göre, Dışişleri Bakanlığının 13 Mart’ta sözlü nota vermesi ve Alman Büyükelçisinin Perşembe günü de dahil bir kaç kez Türk hükümet yetkilileriyle görüşmesine karşın bir gelişme kaydedilemedi. Dışişleri Bakanı Gabriel’in Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile hafta ortasında bir telefon görüşmesi daha yaptığı ve Çavuşoğlu’nun bu konuda devreye gireceği konusunda söz verdiği belirtiliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mustafa Reşit Akçay görevi bıraktığını açıkladı

SONRAKİ HABER

HDP: Mülteciler pazarlık ve tehdit konusu yapılamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...