18 Mart 2017 10:17

Annesi darbedilen Saçılık, basın toplantısı düzenledi

İşine geri dönmek için açlık grevi yaparken polis saldırısına uğrayan Veli Saçılık, saldırı sırasında yaralanan annesiyle ile beraber açıklama yaptı.

Paylaş

KHK ile ihraç edilmesini protesto ederken polis saldırısına maruz kalan Veli Saçılık, saldırı sırasında yaralanan annesiyle ile beraber SES Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Saçılık toplantıda, “Bize işkence yapanlar işini bıraksın, biz de işimize geri dönelim” dedi. 

KHK ile ihraç edildikten sonra Ankara’da Yüksel Caddesi'nde oturma eylemi başlatan Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Veli Saçılık geçtiğimiz gün polis saldırısına maruz kalmıştı. Saldırı sırasında Veli Saçılık'ın annesi  Kezban Saçılık da yaralanmıştı. Duruma ilişkin Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Veli Saçılık, polislere tepki göstererek, “Bana düşman olabilirsiniz ama benim anayasal hakkım silahsız ve şiddetsiz söz söyleme hakkımdır. Polis bütün insani durgu ve kuralları ayaklar altına alıyor. Orada bizim görüntülerimizi alan gazetecilere de şiddet uyguluyorlar. Geldiğimiz nokta budur. Devlet şiddet uygulamamak değil de şiddetin görüntülenmesini engellemeye çalışıyor. Artık çiçek ezmeyi, gazetecilere saldırmayı bizim ailemize saldırmayı bırakın” dedi.  Kendilerinin atılmasının Anayasa ve yasalara aykırı olduğunu söyleyen Saçılık, “Biz kamu emekçisiyiz işsiz değiliz. Bize işkence yapanlar işsiz diyeceğim ama onların da işi işkence yapmak. Onlar işini bıraksın biz işimize dönelim” diye vurguladı.  

'EV EMEK, AŞ İSTER'

Anne Kezban Saçılık ise oğluna polislerin saldırdığı sırada kendisine de saldırıldığını belirterek, “Beni 200 metre sürüklediler. Çocuklarımıza evinizde oturun diyorlar. Evlerinde nasıl oturacaklar. İşini, aşını, ekmeğini elinden aldınız. Eve gidince ne yapacaklar? Ev aş ister, emek ister. Ha dışarı da ölmüşüz ha içeride ne fark eder” dedi.  

Toplantıya SES Eş Genel Başkanları İbrahim Kara ve Gönül Erden de katıldı. Eş Başkan Kara, polis saldırısı kınadı ve Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'nın bir an önce serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Yüksel Caddesi'nde eylemlerini açlık grevine çeviren Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Veli Saçılık ile beraber 7 kişi daha göz altına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 8'i bırakılırken, Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ise gazetemiz baskıya girdiği saatlerde hala TEM Şubede bekletiliyordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gürkan: Ortak mücadele 16 Nisan'ı aşmalı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Mersin Şubesi'nden 'Mücadeleye devam' mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...