18 Mart 2017 06:11

YPG: Rakka harekatı Nisan başında başlayacak

YPG Komutanı Sipan Hemo, Rakka kent merkezine yönelik operasyonun Nisan ayının başında başlayacağını söyledi.

Paylaş

IŞİD’i Rakka’dan çıkarmak için Kasım 2016’da başlatılan ‘Fırat’ın Gazabı’ operasyonunun 3. safhası devam ederken YPG Komutanı Sipan Hemo, Reuters’e açıklamalarda bulundu.

Hemo, “Rakka’yı özgürleştirmenin birkaç haftadan fazla sürmeyeceğini düşünüyoruz” dedi.

‘Fırat’ın Gazabı’ operasyonunun 3. safhasında Rakka kent merkezinin izolasyonu hedefleniyordu ve şu ana kadar Rakka ve Deyrezzor kırsalında yüzlerce köy IŞİD’den alındı.

ABD’nin Rakka operasyonunu YPG’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile yapması Ankara’nın tepkisini çekiyor.  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Perşembe günü Habertürk’te yaptığı açıklamada “ABD yönetimi içerisinde farklı görüşler var. Henüz net bir şey yok. Şu an geçiş dönemindeler, görüşmeler sürüyor” demişti.

ABD SON KARARI VERMEDİ

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un sözcülerinden Jeff Davis ise Rakka harekatına dair son kararın henüz verilmediğini belirtmişti.

TÜRKİYE’NİN RAKKA PLANI

Türkiye, PKK ile ilişkili olduğunu söylediği SDG’nin ilerleyişini durdurmak için ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunu başlatmıştı. Cerablus, er Rai ve el Bab’ın IŞİD’den alınmasının ardından hedefin SDG kontrolündeki Menbic ve daha sonra da Rakka olduğu belirtilmişti. Menbic’e başlatılan saldırı, SDG’nin sınır köylerinin kontrolünü Suriye ordusuna devretmesi ve ABD’nin Menbic’in kuzeyine askeri birlik yerleştirmesiyle durmuştu. (DIŞ HABERLER)

İNTERAKTİF HARİTA: 6 YILIN ARDINDAN SURİYE SAVAŞI'NDA CEPHELERİN SON DURUMU

ÖNCEKİ HABER

Artı TV yayına başladı

SONRAKİ HABER

Gülmen ve Özakça açlık grevinin 10’uncu gününde gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...