18 Mart 2017 04:23

Türkiye-Hollanda diplomatik krizi spora da sıçradı

Türkiye Karate Federasyonu, bugün başlayacak olan Dutch Open: Uluslararası Karate Turnuvası'na katılmayacağını organizatörlere bildirdi.

Paylaş

Hasan AYHAN
Amsterdam

Türkiye Karate Federasyonu (TKF), Rotterdam’da yapılacak Dutch Open: Uluslararası Karate Turnuvası’na katılmayacağını bildirdi.
TKF, 17-19 Mart’ta Hollanda Karate Kulübü KBN’nin ev sahipliğinde Rotterdam’da yapılacak olan yarışmaya 47 sporcuyla katılacağını açıklamıştı. KBN, diplomatik kriz sonrası TKF’nin Rotterdam olaylarını protesto ettiğini söyleyerek turnuvaya katılmayacağını kendiklerine telefonla bildirdiğini duyurdu.

Yarışmaya, 40’a yakın ülkeden aralarında dünya çapında isimlerin de bulunduğu 1240’tan fazla karateci katılıyor.

BU, SADECE SPORCULARA ZARAR VERİR

Hollanda Haber Ajansı NOS´a demeç veren Dutch Open Yöneticisi Ronald Meijer, “Resmi bir açıklama yapılmadı ama sanırım Rottrerdam olayları ve sonrasında ortaya çıkan diplomatik gelişmeler nedeniyle bu kararı aldılar. Sadece ‘Gelmiyoruz’ dediler. Resmi bir açıklama yapmayacak kadar gururlu insanlarla karşı karşıyayız. Ancak bunun etkisi sporculara, antrenörlere olur. Bu tür turnuvalar halklar ve sporcular arasında sadece güzel ilişkilerin, dostlukların ortaya çıkmasına yol açar. Dostluk ilişkileri spor dünyası için önemli ve diplomatik krizlerin vb. bir etkisinin olmaması gerekir”  dedi.  Meijer, “Dünyanın en büyük karate turnuvası olan Dutch Open, ‘Karate 1 Premier Lig’ adıyla karate dünyasının 1. ligidir. Çok başarılı sporcuları ve şampiyonları olan Türkiye´nin katılmayacak olması bizi üzdü” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Enerji işçisi  ücret farkına ve sendikaya tepkili

SONRAKİ HABER

Doğu’da Celtics ve Wizards'ın zirve takibi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...