17 Mart 2017 14:38

Yücel'in terörist olduğu dava başlamadan nereden biliniyor?

Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in terörist ilan edilerek tutuklanmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'yi tutuklu bulunan Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel konusunda verdiği sözü tutmamakla suçladı. Gabriel ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın demeçlerini yargı bağımsızlığı konusunda eleştirdi.

Spiegel dergisine konuşan Gabriel, Başbakan Binali Yıldırım'ın Angela Merkel ile görüşmesinde Yücel'e konsolosluk desteği verilmesi konusunda söz verdiğini, ancak bunun bugüne kadar gerçekleşmediğini söyledi. Gabriel, "Türkiye Başbakanının sözüne güvenemeyeceksek, bu çok üzücü olur" ifadelerini kullandı.

Kendisinin konuyu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü ve Çavuşoğlu'nun da ilgileneceği sözünü verdiğini kaydeden Gabriel, verilen sözün tutulacağını umduğunu belirtti.

‘TÜRKİYE EĞER HUKUK DEVLETİYSE...’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Yücel'in terörist ve casus” olduğu yönündeki sözlerini hatırlatan Gabriel, Türkiye'de yargının bağımsızlığı konusunda da şüpheleri olduğunu söyledi. Gabriel, “Türkiye, sayın Erdoğan'ın ifade ettiği gibi hukuk devleti ise, o zaman kendime soruyorum; dava başlamadan önce Deniz Yücel'in terörist ve casus olduğunu nereden bilebiliyor ve söyleyebiliyor?” diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kumluca'da 8 ev heyelandan yıkıldı

SONRAKİ HABER

CHP Sözcüsü Böke neden ‘hayır’ dediklerini anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...