17 Mart 2017 14:23

Zorla Atatürk büstü öptürme davasında 7 kişi mahkemede

Muğla'da dövülen ve zorla Atatürk büstü öptürülen Kürt vatandaşın davasında 7 sanık hakim karşısına çıktı, suçlamaları reddetti.

Paylaş

Muğla Seydikemer'de Kürt vatandaş İbrahim Ç.'ye Atatürk büstü öptürdüğü ve linç etmeye zorladığı ifade edilen 7 kişi hakim karşısına çıktı. 

Seydikemer'in Kumluova Mahallesi'nde sera işçisi İbrahim Ç, 8 Eylül 2015'de, yöresel kıyafet giyerek çektirdiği fotoğrafı sosyal paylaşım sitesinde paylaştı. Bunun üzerine ırkçı bir grup, İbrahim Ç'yi evinden alarak mahalle meydanına getirdi. Dövülerek kıyafetleri parçalanan İbrahim Ç'ye meydandaki Atatürk büstü öptürüldü.

DURUŞMAYA KATILMADI

İbrahim Ç. hakkında '"Terör örgütü propagandası yapmak" iddiasından 5 yıl hapis istemiyle, saldırganlar S.U., C.Ş., İ.A., S.U., Ç.Ş., H.T. ve M.A.Y. hakkında ise "Konut dokunulmazlığını ihlal ve basit yaralama" suçlarından dava açıldı. Fethiye 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya İbrahim Ç. katılmazken, tutuksuz yargılanan sanıklar ilk savunmasını yaptı.

 {{260170}}

SUÇLAMALARI REDDETTİLER

Olay günü çatışmada yaşamını yitiren askerin cenazesine gitmek için meydanda toplandıklarını anlatan sanık H.T. "Birden herkesin bir yerlere koşturduğunu gördüm. Yaklaşınca jandarma arabasının içinde müştekiyi gördüm. 'O kim' diye sordum. PKK'lı olduğunu söylediler. Başka insanlarla birlikte ben de bağırdım. Ancak fiziki müdahalede bulunmadım. Bağırırken ne söylediğimi bilmiyorum. Şahsın yüzünü görmedim. 1-2 saat sonra ismini öğrendim. Buradaki tüm sanıkları tanıyorum. Ancak şahsa saldıranları bilmiyorum. Çünkü çok kalabalıktı" diye iddia etti. 

Sanıklardan İ.A. ise olay günü meydanda olduğunu ve kalabalığın içinden bir kişinin jandarma aracına bindirildiğini söyledi. Başka bir şey görmediğini belirten İ.A., İbrahim Ç.'ye saldıranları da tanımadığını öne sürdü. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme tanıkların dinlenmesi, sanıkların ise fotoğraflardan teşhis edilmesi için duruşmayı 9 Mayıs 2017'ye erteledi. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Esnaf referanduma sıkıntılı giriyor

SONRAKİ HABER

AGİT referandumu gözlemleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa