17 Mart 2017 14:00

Alman Ekonomi Bakanı: ABD’ye dava açabiliriz

Almanya Ekonomi Bakanı Trump yönetiminin ithal ürünlere gümrük vergisi uygulaması durumunda Dünya Ticaret Örgütü’ne dava açabileceklerini söyledi.

Paylaş

Almanya Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries, ABD'de Trump yönetiminin ithal ürünlere gümrük vergisi uygulaması durumunda Dünya Ticaret Örgütü (WTO) nezdinde dava açabileceklerini söyledi. 

Deutschlandfunk Radyosu’na konuşan Zyries, şu anda ABD ile ekonomik ilişkilerin geleceğinin belirsiz olduğunu belirtti. Trump yönetiminin ekonomik ilişkiler konusunda dile getirdiği hususların gerçekleşmemesi için çapa sarf ettiklerini kaydeden Zyries, "Bu yönde açıklamalar var, ancak atılmış somut adımlar yok. Bu belirsizlik ekonomi için zehir gibidir” diye konuştu.

‘ABD'NİN İTHALATA İHTİYACI VAR’

Almanya ile ABD arasındaki Almanya lehine olan ticaret fazlasının iki ülke arasında bir sorun oluşturduğunun farkında olduklarını ifade eden Brigitte Zypries, ticaret fazlasının Almanya’nın ürettiği makine ve ekipmanlara ABD’nin duyduğu ihtiyaçtan kaynaklandığını söyledi.

Ekonomik ilişkilerin geleceğinin ne olacağına karar vermek için öncelikle ABD’nin yeni ticaret temsilcisinin atanmasını bekleyeceklerini kaydeden Zyries, Trump’ın gümrük vergisi getirmesi durumunda ne yapacakları sorusuna ise, vergi sisteminin değiştirilebileceğine dikkat çekti. Zyries, "Diğer bir seçenek ise, Dünya Ticaret Örgütü WTO'da dava açmaktır. WTO anlaşmalarında, otomobil ithalatında yüzde 2.5'ten yüksek vergi alınamayacağı açıkça belirtilmiştir“ diye konuştu.

Almanya’nın sağduyunun hakim olmasından yana olduğunu vurgulayan Zyries, mahkemelere de güvendiğini söyledi. Zyries,” Bu, Bay Trump’ın kaybettiği ilk mahkeme olmayacaktır” dedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

LGBTİ aktivisti Kıvılcım Arat gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

‘Hayır’ kampanyası yürütenlere yönelik baskılar Meclis'te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...