17 Mart 2017 13:33

‘50 yeni milletvekili yerine 15 bin kişiyi işe alın’

CHP’li Ömer Fethi Gürer, yeni anayasa kabul edilirse milletvekili sayısının 600’e çıkmasının vatandaşa maliyetinin 400 milyon TL olduğunu belirtti.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, referandumda ‘evet’ çıkması halinde 550 olan milletvekili sayısının 600’e çıkmasının vatandaşa maliyetinin 400 milyon TL olduğunu belirtti. Gürer, 50 milletvekili yerine 15 bin kişinin devlette işe alınabileceğine dikkat çekti. 

TBMM Genel Kurulunda söz alan Gürer, “Bakanlar ve sayısının ne olacağı belli olmayan başkan yardımcılarıyla bu sayı 100’ü bulabilir. Bunun vatandaşa maliyeti 400 milyon TL’dir” dedi. Bu parayla vatandaşın birçok ihtiyacının karşılanabileceğini vurgulayan Gürer, “Bu parayla kamuda taşeronlara kadro verilebilir. Bu parayla iş cinayetlerinin önlenebilmesi için denetim yapacak 2 bin iş müfettişi istihdam edilebilir. Bu parayla emeklilere zam yapılabilir. Bu parayla işsizliği azaltmak için kamuya 15 bin yeni personel alınabilir, 15 bin kişiye devlette iş olanağı yaratılabilir. Bu parayla 40 adet hastane yapılabilir. Bu milletin vergilerini daha doğru alanlarda millete hizmet için kullanılması daha uygun olmaz mı? Referandumda hayır ülkemizin hayrınadır” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

HDP'nin düzenlediği 'Hayır' etkinliği coşkulu geçti

SONRAKİ HABER

Van’da  Newroz 21 Mart’ta  kutlanacak 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...