17 Mart 2017 13:18

Grammeşin davasında karara tepki gösterenlere saldırı

Kadıköy'de öldürülen Bahadır Grammeşin davasında müebbetle yargılanan sanığa 38 yıl verildi. Tepki gösteren Grammeşin'in arkadaşlarına polis saldırdı.

Paylaş

Kadıköy’de öldürülen Bahadır Grammeşin davasında müebbetle yargılanan sanığa 38 yıl verildi. Karara tepki gösteren yakınlarına polis saldırdı. 

Kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken Kadıköy’de çeteler tarafından bıçaklanarak öldürülen Bahadır Grammeşin'in davasında karar çıktı. Polis, Bahadır Grammeşin'in karara tepki gösteren yakınlarına saldırdı.

Kartal Adalet Sarayı’nda görülen karar duruşmayı ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş ve CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi de izledi. Duruşmada söz alan Grammeşin ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan, “Verilen hiçbir ceza gencimizi geri getirmeyecek ancak adil bir ceza istiyoruz” dedi. Grammeşin’i bıçaklayarak öldüren sanık Erkan Çınar’ın avukatı ise, sanık hakkındaki “kasten öldürme” suçunun düşürülmesini istedi ve şu skandal gerekçeyi sundu: “Eylem tek bıçak darbesiyle gerçekleşmiştir. İstese fazla bıçak darbesi vurabilirdi.” Sanık Erkan Çınar ise esasa ilişkin yaptığı son savunması, kavgayı ayırmaya gittiğini ve iyilik yapan biri olduğunu iddia etti.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti , sanık Erkan Çınar’ı Bahadır Grammeşin’i öldürduğü gerekçesiyle “Kasten öldürme suçundan” önce müebbet cezasına çarptırdı, ardından mahkemedeki iyi hal durumunu gerekçe göstererek cezasını 25 yıla indirdi. Çınar, “kasten cinayete teşebbüs ve tehdit” suçlarından ise 13 yıl ceza alarak toplam 38 yıl hapse mahkum edildi.
Diğer sanıklar Yahya Burak Ataç 12 yıl 2 ay, Murat Topraktepe 12 yıl 2 ay, Mert Nikelay 10 yıl, Cemal Diri de 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

GRAMMEŞİN'İN ARKADAŞLARINA SALDIRI

BirGün’de yer alan habere göre; mahkeme kararının ardından, karara tepki gösteren Grammeşin'in arkadaşlarına polis saldırdı. Grammeşin'in arakadaşları mahkeme salonundan polis ve özel güvenlik zoruyla çıkarılırken biber gazlı ve coplu saldırı adliye dışında da devam etti. BirGün muhabiri Burak Abatay'ın cep telefonu polis tarafından kırıldı. 

SAVCI MÜTALAASINDA MÜEBBET İSTENİYORDU

SavcI mütaalasında, tutuklu sanık Erkan Çınar hakkında bıçakla maktül Bahadır Grammeşin'i "Kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis, guruptaki Çağrı Konca ve Halil Bağrıyanık'ı "Öldürmeye teşebbüs" suçundan iki kez 9 yıldan 15 yıla hapis cezası ile cezalandırılması isteniyordu. Erkan Çınar için, "Tehdit" suçundan da 2 yıldan 5 yıla kadar ceza istenmişti. (HABER MERKEZİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Antalya Büyükşehir Belediyesinde yeni sürgünler

SONRAKİ HABER

‘Doğal cennetler betonlaşmaya açılacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa