17 Mart 2017 11:38

Ordu’da yargılanan yaşam alanı savunucularına takipsizlik

Ordu Altınordu’da izinsiz yapılan sahil dolgu çalışmalarını engelledikleri iddiasından yargılanan yaşama savunucuları için takipsizlik kararı verildi

Paylaş

Ordu’nun Altınordu İlçesinde 24 Nisan 2016’da sahile yapılan dolguyu engellemek iddiasından gözaltına alınan ve haklarında dava açılan Atılla Yöndem, Ertuğrul Gazi Gönül, Fırat Mızrak, Gül Ersan, Hikmet Poyraz, Hüsnü Karakoyun, İbrahim Katırcıoğlu, Coşkun Çetinalp, Mustafa Çavuşoğlu, Nurcan Karakoyun, Zekayi Sağra için ‘takipsizlik kararı’ verildi.

Soruşturma sonucu Cumhuriyet Savcılığı’nın verdiği kararda, “Anayasa madde 34 de, ‘Herkes önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir’ şeklinde belirtilen toplantı hakkını kullandıkları, silahsız ve saldırısız şekilde pasif direniş kapsamında eylemlerini sürdürdükleri, tehdit iddiasında ise müştekinin soyut iddiaları dışında, her türlü şüpheden uzak, somut, inandırıcı, yeterli suç şüphesi oluşturacak delil elde edilemediği, şüphelilerin üzerine atılı suçun unsurlarının bulunmadığı anlaşıldığından..., kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi” diye belirtildi. 

Gözaltına alınıp savcığa sevk edilen Mustafa Çavuşoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı. “Cumhuriyet Savcılığı’nın kararında haklılığımız ortaya çıktı. Verdiğimiz ifade de ilgili kurumlardan yapılan işlemin projesinin ve izninin olup olmadığını sorduğumuzda verilen yanıtlarda herhangi bir doldu projesinin olmadığını öğrendik. Yasal olmayan dolgu çalışmasını engelleme hakkımızı kullandığımızı söyledik. Savcılık da direnme hakkımızın anayasal hak olduğunun kararını verdi” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kolcuoğlu: Sazlıdere Barajı, hafriyat atıklarıyla dolu

SONRAKİ HABER

Dilek Doğan davası: Sanık polis, sonuç yine cezasızlık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...