20 Haziran 2012 13:15

Mahkum yakınları perişan

Şanlıurfa Cezaevinde ailelerin bekleyişi sürüyor. Günlerdir yakınlarından haber alamamanın telaşını yaşayan aileler, Valiliğin söz vermesine rağmen yakınlarıyla görüştürülmemelerine tepkili.Başka cezaevlerine gönderilen mahkumların kendi yakınları olup olmadığını bilmediklerini ifade eden aileler, cezaevindeki yakınların

Mahkum yakınları perişan
Paylaş
Faruk Ayyıldız

Başka cezaevlerine gönderilen mahkumların kendi yakınları olup olmadığını bilmediklerini ifade eden aileler, cezaevindeki yakınlarının hayatından şüphe duyduklarını kaydetti. Günlerdir yakınlarıyla görüşebilme umuduyla zor koşullarda cezaevi önünde yatıp kalkan ailelerden bazıları AKP’ye oy verdikleri için pişman olduklarını söyledi ve iktidara tepki gösterdi. Tek isteklerinin cezaevindeki yakınlarıyla görüşmek olduğunu anlatan aileler, içeriden gelen dayak ve şiddet haberleriyle daha da kötü oluyor. Cezaevi önünde baygınlık geçiren bazı kadınlar ise hastaneye kaldırıldı.

‘AİLELER BİBER GAZIYLA, BARİKATLARLA KARŞILAŞTI’

Üç gündür cezaevi önünde olduklarını vurgulayan Enver Demirdağ, ailesinin bir kısmının da şehir dışında olduğunu ve herkesin kendilerinden haber beklediğini anlattı. Bakanın ve Valinin “Aileler yakınlarıyla görüşebilecek” sözlerine de tepki gösteren Demirdağ, hâlâ yakınlarıyla sebepsiz yere görüştürülmediklerini söyledi. Polislerin ailelere sebepsiz yere müdahale ettiğinin altını çizen Demirdağ, “Kardeşim içeride. Hâlâ görüşemedim. Ciğerim yanıyor bir de üzerine biber gazı sıkıyorlar” dedi. Kendisinin de cezaevinde yattığını kaydeden Demirdağ, cezaevi koşullarının yetersizliğinden yangının söndürülemediğini belirtti. 4 gündür haber alamadıklarını sözlerine ekleyen Demirdağ şunları söyledi: “Görüş serbest dediler. Tüm aileler köylerden, şehirlerden geldiler. Ama barikatlarla, biber gazlarıyla karşılaştılar. Bir sürü AKP’li vekil çıkarttık. Hani neredeler? Oy istemeye gelenler nerededir?” Cezaevi müdürünün, Samsun’a tayin edilmesine tepki gösteren Demirdağ, müdürün istifa etmesi gerektiğini söyledi. Demokraside böyle olunmayacağını anlatan Demirdağ, “Kanun yok, hükümet yok. Müdür nasıl rahat uyuyacak? Samsun’da da mı 13 kişinin canını alacak. Ne demek deniz manzaralı yere gönderilmek” diyerek tayini kabul edemeyeceklerini anlattı.

‘VALİ HANİ SÖZ VERMİŞTİ?’

İmam Bakır Boztimur’un kız kardeşi abisinin sürgüne gönderilip, gönderilmediğini bilmediklerini ve günlerdir haber alamadıklarını söylüyor. Vali’nin herkes yakınlarıyla görüşebilecek sözlerini hatırlatan kız kardeş, medyaya da tepki göstererek yaşadıklarının yayınlanmadığını söyledi.

‘OĞLUMU İÇERİDE DÖVÜYORLARMIŞ’

Oğlu cezaevinde olan Mehmet Bey ise 4 gündür oğlundan tek bir haber alamadığını belirtiyor. “Oğlum öldü mü, kaldı mı bilmiyorum” diyen Mehmet, 16 yaşındaki oğlunun içeride dayak yediği haberlerini aldığını ifade etti. Oğlunun 3.5 yıl hapis cezası aldığını kaydeden Mehmet, “4 gündür gidip geliyorum hâlâ göremedim. 9 tane çocuğum var açlıktan ölecekler. Evime gidemiyorum. Hâlâ çocuğumu göremiyorum” şeklinde konuştu.

‘AÇ SUSUZ BURADA YATIP KALKIYORUZ’

Oğlu cezaevinde olan bir diğer vatandaş da 4 gündür oğlunu göremediğini söyleyerek, AKP iktidarına tepki gösterdi. İktidarın vicdanının olmadığını kaydeden vatandaş, 4 gündür oğluyla görüştürülmemesinin günah olduğunu anlattı. 6 tane çocuğunun olduğunu belirten vatandaş, “Bu nasıl devlet, bu nasıl adalet? Sabahtan beri burdayız açız, namaz kılamadık. Kim bunların hesabını verecek bize” dedi.

DOĞUM YAPAN KADIN MAHKUMU HASTANEYE GÖTÜRMEDİLER

Kardeşi cezaevinde olan bir kadın “Namus sözü verdiler sizi görüştüreceğiz diye. Hani nerede? Başbakan nerede? Kardeşim nerede?” diye konuştu. Cezaevi içerisinde kadın bir mahkumun doğum yapmasına rağmen hastaneye götürülmediğini söyleyen kadın, valinin kendisine söz vermesine rağmen kardeşinin gösterilmediğine dikkat çekti. Günlerdir üzerlerine biber gazı sıkıldığını kaydeden kadın, AKP’nin oy zamanı da artık kendilerine gelmemesini istedi. (Şanlıurfa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ölen işçi, korunan patron!

SONRAKİ HABER

Acımız ortak, bu savaşı birlikte durduralım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...