17 Mart 2017 10:58

Açlık grevine polis saldırısı: 10 gözaltı

Yüksel Caddesi’nde  İnsanlık Anıtı önünde açlık grevi yapan Nuriye Gülmen, Veli Saçılık, Semih Özakça ve Esra Özakça’nın eylemine polis saldırdı.

Paylaş

KHK’lar ile ihraç edildikleri için Yüksel Caddesi’nde  İnsanlık Anıtı önünde açlık grevi yapan Nuriye Gülmen, Veli Saçılık, Semih Özakça ve Esra Özakça’ya polis bir kez daha saldırdı.

İşe geri dönme talebiyle bir süredir sürdürdükleri eylemi geçtiğimiz günlerde açlık grevine çeviren Gülmen ve Semih Özakça geçtiğimiz günlerde Meclis’te katıldıkları basın toplantısında sonrasında da gözaltına alınmışlardı. 

Açlık grevinin 9. gününde yapılan basın açıklamasına yine polis saldırdı. 10 kişi yerlerde sürükleyerek gözaltında alındı. Bir kolunu Burdur Cezaevi’nde tutuklu ve hükümlülere yönelik operasyonda kaybeden Veli Saçılık’ın üstündeki kıyafetler polis saldırısı nedeniyle üzerinde çıkarken, Saçılık’ın annesi de polisten şiddet gördü. Anne Saçılık, oğlunun yerlerde sürüklenerek gözaltına alınması nedeniyle polislere tepki gösterdi. Bir süre yerde polislerin önünde oturan kadın, güçlükle sakinleştirildi. (Ankara/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

DİDF’ten Avrupa’daki Türkiyelilere: Bizim krizimiz değil

SONRAKİ HABER

Amed Ekoloji Platformu: Hevsel Bahçelerine dokunma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...