17 Mart 2017 10:27

Gürkan: Erdoğan, baskıcı politikalarına onay istiyor

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, başkanlık referandumu öncesi Denizli'deki temaslarında Esentepe'de halk toplantısı yaptı.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Denizli il örgütü 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi Merkezefendi ilçesi Esentepe mahallesinde halk toplantısı gerçekleştirdi. HDP ilçe binasında yapılan toplantıya konuşmacı olarak EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan katıldı. İşçi ve emekçilerin yoğunlukta olduğu mahallede çok sayıda yurttaş toplantıyı dinlerken, toplantıya EMEP il başkanı ve yöneticileri, HDP il eş başkanları ve yöneticileri de katıldı.  

16 Mart Halepçe katliamının yıl dönümünde yaşamını yitirenleri anarak sözlerine başlayan Gürkan, Halepçe kadar olmasa da bu dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka katliamlar yaşattığını söyledi. ‘Evet’ isteyen Erdoğan’ın aslında yaptığı katliamları onaylatmak istediğini ifade eden Gürkan, “Erdoğan’ın, iktidarının bakanları Avrupa kapısından kovuldu. Ne hikmetse o zaman basın özgürlüğü, demokrasi akıllarına geldi. Nazizm benzetmeleri yapan Erdoğan kendi Nazizmini hatırlamalıdır. Cizre’de Sur’da bodrumlara bakarsa Nazizmi orada görebilir” şeklinde konuştu.  

‘HAYIR, DEMOKRATİK TÜRKİYE İÇİN ÖRGÜTLENMELİ’

Referandumun gündeme geldiği süreçte HDP’li vekillerin ve yöneticilerin tutuklandığını, muhalif kesimlerin çalışmalarının ise engellendiğini hatırlatan Gürkan, “Erdoğan evet çıkmasını isterken, demokratik siyasetin engellenmesinin, basın özgürlüğünün yasaklanmasının, iş cinayetlerinin, işçiler için kölelik düzeninin, açlık sınırının altındaki ücretlerin, yasaklanan grevlerin, kadın cinayetlerinin onaylanmasını istiyor. Bizler ise bu ülkede yaşayan işçilerin, emekçilerin, halkların, kadınların, gençlerin geleceklerine dair sorunlara ilişkin çözüm üreten politikalar istiyoruz” dedi.

Irkçılık üzerinden örgütlenen hayırın değil demokratik bir Türkiye için örgütlenen hayırın kazançlı olacağını belirten Gürkan, “AKP ve MHP’ye oy veren işçi ve emekçilerin de hayır diyeceğini biliyoruz. Hükümet sandıkta oyunlar yapacaktır. Ama biz bunu 7 Haziran’da başardık. Sandığa giren oyların sandıktan doğru şekilde çıkmasını başardık. Önümüzdeki dönemi bu ülkede demokrasi, barış özgürlük isteyenlerin hayır talepleri etrafında örgütlemeliyiz. Çıkacak hayırların sesini demokratik Türkiye’yi kurmak için evriltmeliyiz” diye konuştu.

‘HAYIR’ BİR KIVILCIM OLMALI

Toplantıda söz alan bir dinleyici ise, yaşanan katliamlardan sonra insanlarda korku ve kırgınlığın hakim olduğunu belirterek, “Bunları aşmamız lazım. Hayırın bu durumda bir kıvılcım olmasını sağlamalıyız. Önümüze engeller çıkıyor ama mutlaka örgütlü olmamız lazım” dedi. Baskı ve şiddet politikalarından dolayı insanların korktuğu ifade edilirken, özellikle işçilerin işlerini kaybetme korkusu yaşadığı için referanduma dair konuşmaktan bile çekindiği vurgulandı. Hükümetin bugün kararnamelerle insanların işine son verdiğine vurgu yapılırken, özellikle referandumdan sonra kamu emekçilerinin iş güvencesinin ortadan kaldırılacağının bu dönem her alanda anlatılması gerektiği belirtildi. Hayır tercinin daha fazla olduğunu ancak hükümetin boş durmayacağını dolayısıyla hiç kimsenin rehavete kapılmaması gerektiğini ve disiplinli bir şekilde hayır çalışmasının sürdürülmesi gerektiğini ifade eden bir yurttaş, “Kürt halkının Bölge’de yaşanan şiddet nedeniyle referandumu gündemine alamayacağına dair çeşitli ifadeler kullanılıyor. Bu kesinlikle doğru değil. Referandum Kürt halkının gündeminde olacaktır. Bu eğilimlere karşı da mücadele etmek gerekmektedir” dedi.  (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özhaseki'den Baykal'a: Sapık ne dediğini bilmiyor herhalde

SONRAKİ HABER

Bakan Işık 15 Temmuz'un TSK'ye faturasını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...