21 Haziran 2012 07:17

Velilerin imam hatip tepkisi valiye geri adım attırdı

İstanbul Tuzla’da bulunan Ord. Prof. Dr. Cahit Arf İlköğretim Okulunun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmek istenmesinin yarattığı tepkiler üzerine Valilik geri adım attı ve  okulu “ortaokul” olarak onayladı.4+4+4 modeline geçilmesinin ardından Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakam M&

Velilerin imam hatip tepkisi valiye geri adım attırdı
Paylaş

4+4+4 modeline geçilmesinin ardından Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakam Mümin Heybet, Tuzla’daki Ord.Prof. Dr. Cahit Arf İlköğretim Okulunun imam hatip ortaokuluna çevrilmesini önermiş, velilerse buna büyük bir tepki göstererek topladıkları 500 imzayı Valiliğe iletmişlerdi. Gazetemizin haberi duyurmasının ardından Valilik geri adım attı. Okulun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesi önerisini reddetti.

Öte yandan son düzenlemeyle Tuzla’da Hilmi Sonay İlköğretim Okulu, Halil Türkkan İlköğretim Okulu ve Güzide Pulur İlköğretim Okulları imam hatip ortaokulları olarak düzenlendi.

EĞİTİM BİR-SEN HEDEF GÖSTERİYOR

Haberin gazetemizde yayınlanmasının ardından Eğitim Bir-Sen İstanbul 4.no’lu Şube Başkanı  ve Kartal Sabri Taşkın İlköğretim Okulu Müdürü Talat Yavuz, Ord.Prof. Cahit Arf İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Ateş hakkında hakaret ve iftira dolu bir açıklama kaleme aldı. Yavuz,  Ateş’in  “Dini inançlara saygısı olmayan bir provokatör olduğunu” iddia ederek hedef gösterdi. Yavuz, velileri ve basını Okul Müdürü Hasan Ateş’in kışkırttığını, hakkında pek çok yolsuzluk iddiası olduğunu da ileri sürdü. Yavuz ayrıca, Hasan Ateş’in “Ayak oyunları ortaya çıkınca” kendi okulundaki bayan müdür yardımcısını tehdit ettiği, masaları yumrukladığını, hatta bayan müdür yardımcısının psikolojisinin bozularak rapor aldığını da iddia etti.

Açıklamanın bazı İnternet sitelerinde  yayınlanması üzerine,  Hasan Ateş, Talat Yavuz hakkında Tuzla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu ve manevi tazminat davası açtı. Dilekçesinde Talat Yavuz’un iddialarının tamamının yalan ve iftira olduğunu belirten Ateş, hakkında yürüyen hiç bir soruşturması olmadığını belirterek, 25 yıllık meslek hayatında hiç bir ceza almadığının da altını çizdi. Okul Müdürü Hasan Ateş, savcılığa verdiği dilekçesinde  “Psikolojisi bozulan müdür yardımcısı” için ise “Kendisine hakaret ettiğim, tehdit ettiğim tamamen yalandır. Tanıklar vardır” dedi.

ORGANİZE PROVOKASYON

Eğitim Bir-Sen İstanbul 4 no’lu Şube Başkanı Talat Yavuz’un basın açıklamasının ardından, Hasan Ateş’in psikolojisini bozduğunu ve rapor aldığını iddia eden Müdür Yardımcısı Nebahat Türk’ün de Eğitim Bir-Sen üyesi olduğu ortaya çıktı.  Türk’ün görev yaptığı okulda sendika için aktif çalışıyor olması ise Okul Müdürü Hasan Ateş hakkında organize bir karalama kampanyası mı gerçekleştiriliyor sorusunu gündeme getirdi.

Bu kanıyı güçlendiren isimsiz bir yazı da “ajanskamu” adlı İnternet sitesinde yayınlandı.  Milli Eğitim Bakanı Dinçer’e hitaben yazılan yazıda; “Sayın Bakan 500 imza ile neler oluyor bir bakın! Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Cahit ARF İÖO ile ilgili olarak 500 imzalı dilekçe toplandığına dair bir gazetede çıkan haber nedeniyle İHL yapılması kararlaştırılan Cahit Arf İÖO bir anda hokus pokus yapılarak bu karar buharlaştırıldı.” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Toprak bitti sıra deniz rantında!

SONRAKİ HABER

Eğitimciye semineri zehir ettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa