17 Mart 2017 08:25

EMEP Genel Başkanı Gürkan kamu emekçileriyle bir araya geldi

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan referandum ziyaretlerini sürdürüyor. Gürkan, Denizli’de kamu emekçileriyle bir araya geldi.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Denizli’de kamu emekçilerini ziyaret etti. Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve Büro Emekçileri Sendikası yönetici ve üyeleri ile sendika binasında bir araya gelen Gürkan, OHAL döneminde sendikal çalışmalara yönelik saldırıları ve referandum sürecini konuştu.

Ziyarette konuşan Gürkan, KESK’in ihraçlarla ilgili yürüttüğü çalışmanın sadece kendi üyelerine sahip çıkmakla ilgili olmadığını belirterek, KESK üyesi olmayan diğer kamu emekçilerine yönelik haksızlıklar ve hukuksuzlukların da dile getirildiğine dikkat çekti.

Önümüzdeki dönem kamu emekçilerinin iş güvencesinin ortadan kaldırılmasının gündemde olduğunu ifade eden Gürkan, KESK’in bu dönemki dayanışmasının ilerde mücadeleye dönüşeceğini söyledi. Referandum tartışmalarına ilişkin Gürkan, işçi ve emekçiler arasında ‘hayır’ oyu verecek kesimlerin ağırlıkta olduğunu belirtti.

Kamu emekçileri ise, yaşanan ihraçlar ve sendikalara yönelik saldırılardan dolayı örgütlenmenin zor olduğunu söyledi. Bu süreçte kamu çalışanlarının sorunlarının ortak olduğunu da ifade eden kamu emekçileri, iş yerlerinde KESK’e üye olmayan çalışanlarla ortak çalışmalar yürütmeye çabaladıklarını anlattı. Çalışma barışının bozulduğu,  sorgusuz sualsiz kamu çalışanlarının işten atıldığını söylenirken iş güvencesinin olmadığı bir dönemden geçildiğinin vurgusunu yaptı. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir emek güçleri: Katliamlara karşı 'Hayır’ı büyütelim

SONRAKİ HABER

Vizyonda bu hafta (17 Mart 2017)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...