17 Mart 2017 06:30

ÇGD: Gazeteci Demir serbest bırakılsın

ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, gözaltına alınan gazeteci Hayri Demir’in serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) dün sabah Ankara’da evinde gözaltına alınan DİHABER muhabiri ve ÇGD üyesi gazeteci Hayri Demir’e ilişkin açıklama yaparak, serbest bırakılmasını istedi. ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, “Şu anda cezaevinde 157 gazeteci tutuklu bulunuyor ve Hayri ile bu rakamı yükseltmek istiyorlar” dedi.

Abakay, “Ne yazık ki gazetecilik, muhabirlik, haber alma ve verme hakkı suç olarak görülüyor. Türkiye’de gazetecilik yapmak mayın tarlası gibi. Maalesef sürekli cezaevleri ve gözaltlılarla uğraşıyoruz” diye konuştu. 

Türkiye’nin ifade özgürlüğünün dünya sıralamasında geriye gidişe dikkat çeken Abakay, şunları ifade etti: “Türkiye ve biz buna layık değiliz. Biz gazetecilik yapmak istiyoruz. Bu yüzden arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz."

Demir’in mesleğine devam etmesi gerektiğini belirten Abakay, “Tutuklu gazetecilerin özgürlüğüne kavuşmasını ve düşünce basın ifade özgürlüğünden bahsedilecekse bu arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması gerekiyor” çağrısı yaptı.

GAZETECİ EMRAH ERDOĞAN GÖZALTINA ALINDI

Gazeteci Emrah Erdoğan önceki akşam gözaltına alındı. Yalova’da bir arkadaşının evinden gözaltına alınan Erdoğan’ın Ankara’ya götürüldüğü belirtildi. Erdoğan’ın önceki gün gözaltına alınan üç gazeteci ile aynı operasyon kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. 

Önceki gün HDP’ye pek çok ilde yapılan Newroz operasyonlarında üç gazeteci gözaltına alınmıştı. Ankara’da oturduğu evi basılan Dihaber Muhabiri Hayri Demir, gözaltına alındı. Dosyasına gizlilik kararı konulan Demir’in “örgüt adına faaliyette bulunma” iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Aynı operasyonda Gazeteci Cüneyt Yavuz İstanbul’da  KHK ile kapatılan Radyo Dünya Genel Yayın Yönetmeni Medine Gümüş ise Adana’da gözaltına alındı. Adana’da yapılan operasyonda polis, 8 aydır tutuklu bulunan Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Dağıtıcısı Hakan Ergün’ü gözaltına almak için evine baskın düzenledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail hava saldırısı düzenledi, Suriye yanıt verdi

SONRAKİ HABER

Boya fabrikalarının bacalarından çıkan zehri soluyorlar 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...