17 Mart 2017 06:22

İsrail hava saldırısı düzenledi, Suriye yanıt verdi

İsrail, Suriye'de çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Suriye ise bir savaş uçağının düşürüldüğünü duyurdu.

Paylaş

İsrail'in Suriye'de belli hedeflere hava saldırısı düzenlediği, Suriye'nin ise bu saldırılara uçaksavar füzeleriyle yanıt verdiği belirtildi.

Konuya ilişkin olarak İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Gece boyunca jetlerimiz Suriye'de belirlenen çok sayıda noktayı hedef aldı. Operasyonun ardından Suriye'den uçaksavar füzeler atıldı ve füzelerden biri hava savunma sistemi tarafından engellendi" denildi.

Suriye'den atılan füze, İsrail'in ocak ayında teslim aldığı ve Kudüs'ün kuzeyine yerleştirilen Arrow-3 hava savunma sistemi tarafından engelledi. Bu saldırıyla birlikte İsrail ilk kez Arrow-3'yi kullanmış oldu.

Öte yandan Sputnik'e bilgi veren İsrailli bir kaynak ​Suriye'den atılan füzeler nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadığını, füzelerin önemli bir maddi hasara da yol açmadığını belirtti.

Suriye ordusundan yapılan açıklamada ise dün ülke içerisindeki hedeflere hava saldırısı düzenleyen bir İsrail jetinin düşürüldüğü açıklandı. Sabaha karşı 2.40'ta yaşandığı belirtilen olayda 4 İsrail savaş uçağının Palmira'daki ordu mevzilerini hedef aldığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Niğde’de hastane servisi devrildi: 12 yaralı

SONRAKİ HABER

ÇGD: Gazeteci Demir serbest bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...