17 Mart 2017 04:47

Hüseyin Gülerce: FETÖ, Arınç'ı başbakan yapacaktı

Star Yazarı Hüseyin Gülerce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'Bülent Arınç' iddiasını doğruladı.

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Star yazarı Hüseyin Gülerce'yi kaynak göstererek gündeme getirdiği 'FETÖ, Bülent Arınç'ı başbakan yapacaktı' iddiasına dair Gülerce yeni bir yazı kaleme aldı.

Yıllarca Zaman'da yazan, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrası Tayyip Erdoğan safına geçen Gülerce, Gökçek'in iddiasını doğrulayarak, 17-25 Aralık öncesi Fethullah Gülen'in kendisini ikna etmek üzere Harun Tokak ve bir iş adamını gönderdiğini öne sürdü. Gülerce'ye göre bu ikili kendisine “Yeni bir hükümet kurulacak, Başbakan da Bülent Arınç olacak. Kabine listesi de zaten hazır…” dedi.

Gülerce yazısında "Sayın Arınç Başbakanlığından haberdar mıydı? Daha sonraları Arınç’ın Sayın Erdoğan’a açıktan tavır koyması, FETÖ davaları için, “Paralel ile mücadele kapsamında açılan o kadar çok dava var ki üstüme cübbeyi tekrar geçirmek istiyorum” demesi o ihtimali akla getirebilir. Dediğim gibi bu konuyu ben 15 ay önce yazdım, kimseden ses çıkmadı. Bugün çok ses getirmesi herhalde “15 Temmuz’un siyasi ayağı” ile ilgili tartışmalardan kaynaklanıyor" ifadeleri kullandı.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gökçek'in açıklamalarının ertesi akşamı TGRT Haber'e telefonla bağlanarak, "Sadece senaryodan ibaret olan bu sözler yalandır, iftiradır. Hüseyin Gülerce’nin diyeceklerini merakla bekliyorum" demişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeni Şafak yazarı 'Evet'çilere kızdı: Neden suskunsunuz?

SONRAKİ HABER

Hollanda’dan Türkiyelilerin polis şiddeti protestosuna izin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa