20 Haziran 2012 10:55

MICHA’ya sendika girecek

İzmir Aliağa’da Türk Metal Sendikasına üye oldukları için işten atılan ve 40 gündür fabrika önünde direnişlerini sürdüren MICHA işçilerine destek ziyaretleri sürüyor.Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, Türk Metal Sendikası İzmir 1 ve 2 No’lu Şube yö

MICHA’ya sendika girecek
Paylaş

İzmir Aliağa’da Türk Metal Sendikasına üye oldukları için işten atılan ve 40 gündür fabrika önünde direnişlerini sürdüren MICHA işçilerine destek ziyaretleri sürüyor.

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, Türk Metal Sendikası İzmir 1 ve 2 No’lu Şube yönetim kurulu üyeleri ile çeşitli işyerlerinden temsilciler, Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi ve Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube üyesi Aliağa Belediyesi taşeron işçileri önceki gün MICHA işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

Ziyarete gelenleri sloganlarla karşılayan MICHA işçileri sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız”, “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarını attı. Burada konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, “Başlarken nasıl kararlıysak bugün de aynı kararlılığımızı sürdürüyoruz. Sendika olarak, kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. İşe iade, sendikal tazminat davalarını açtık. Çalışma bakanlığına işveren hakkında şikayette bulunacağız. Ankara’ya gider gitmez ilk işimiz bu olacak” diye konuştu.

Aliağa Belediyesi taşeron işçileri ve Petrol-İş yöneticileri de MICHA işçilerine verdikleri onurlu mücadeleden dolayı saygı duyduklarını, sonuna kadar destek olmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

JANDARMA BASKISI

Ziyaret esnasında fabrika bahçesinde bekleyen jandarmayla kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Paydos eden işçileri taşıyan servisleri, fabrika kapısından çıkarken MICHA direnişçileri sloganlarla karşıladı. Servislerin geçişinin engellendiğini ileri süren jandarma komutanı, sendikacılar ve işçilerin üzerine yürüdü. Yaşanan arbedede komutanın silahını çekmesi ve direnişçilerden birini gözaltına almaya kalkması işçilerin tepkisini daha da artırdı. Direnişçi işçiler ve ziyaretçilerin kararlı duruşu karşısında jandarmalar fabrika bahçesine geri döndüler. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kürtçe konuşunca polisler saldırmış

SONRAKİ HABER

Fener-Balat-Ayvansaray yıkımına da İptal

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...