16 Mart 2017 12:44

Ahmet Yıldırım: AYM, suskunluğu ile kendini tekzip ediyor

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve milletvekillerinin tutulduğu Kandıra Cezaevine giden HDP heyeti cezaevi önünde açıklama yaptı.

Paylaş

Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay, MYK Üyesi Beyza Üstün, HDP  Kadın Meclisi Sözcüsü Dirayet Taşdemir, Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, milletvekilleri Erdal Ataş ve Garo Paylan'ın yer aldığı heyet adına açıklamayı Ahmet Yıldırım gerçekleştirdi.

Yıldırım'ın açıklaması, "yasak" olduğu gerekçe gösterilerek jandarmalar tarafından engellenmek istenirken, Yıldırım, bu uygulamalar ile hukukun çiğnendiğini ifade ederek açıklamasını sürdürdü.

Yıldırım konuşmasında şunları ifade etti:

‘YASA, SİZE SADECE YASAK KOYMAK İÇİN YETKİ VERMEZ’

Burada milyonlarca insanın oyunu almış milletvekili, belediye başkanları ve siyasetçiler yatıyor. Biz buraya öyle cezaevi koşullarının iyileştirilmesi için falan değil, direkt tutuklanmalarının Anayasa’ya aykırı olduğunu söylemek için geldik. Yasa, size sadece yasak koymak için yetki vermez.

‘AYM, SUSKUNLUĞU İLE KENDİNİ TEKZİP EDİYOR’

Bu ülkenin en üst yargı organlarından olan Anayasa Mahkemesi, kendini tekzip edercesine, inkar edercesine suskunluğunu koruyor. Anayasaya aykırı bir şekilde dokunulmazlıkları kaldırılan ve hukuka aykırı bir şekilde tutuklanan arkadaşlarımızın burada rehin tutulmalarını kabul etmedik, etmeyeceğiz. Türkiye'nin taraf olduğu bütün uluslararası sözleşmeler de, altına imza atmış olduğu hukuk normları da, arkadaşlarımızın burada tutulmalarını yasaklamaktadır. Burada bizim açıklama yapmamızı engellemek isteyenler de hukuku çiğniyor. Bu yasa dışılıklarla hiçbir yere gidilemez.

‘OPERASYONLAR SON BULANA DEK MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Bir an önce arkadaşlarımızın haksız tutukluluk hallerine son verilmesi, bu rehin işlemlerine son verilmesi ve özgürlüklerine kavuşması gerektiğini söylemek için buradayız. Bu çalışmalarımız burada son bulmayacak. Kürt siyasetçilere ve HDP bileşenlerine dönük operasyonları teşhir edeceğimizi ve bu uygulama son buluncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade ediyoruz. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KESK’in ‘Hayır’ afişlerine yasaklanmış afiş suçlaması

SONRAKİ HABER

HDP Milas İlçe Başkanı gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...