16 Mart 2017 12:34

KESK’in ‘Hayır’ afişlerine yasaklanmış afiş suçlaması

Antalya'da Eğitim-Sen tarafından okullara asılan ‘İşimiz geleceğimiz için Hayır’ yazılı afişler İlçe Eğitim Müdürlüğü tarafından yasaklandı.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

16 Nisan’da yapılacak referandum seçimlerinde KESK’in hazırlamış olduğu ‘İşimiz Geleceğimiz için HAYIR’ yazılı afişler Kepez Kaymakamlığı’nın genelgesi ile okullardan toplatıldı.

Antalya Kepez kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak, tüm özel ve devlet okullarına gönderdiği bir yazı ile ‘16 Nisan Pazar günü yapılacak referandum seçimlerinde bazı okul kurumlarımızın duyuru panolarına HAYIR kampanyası afiş, bildiri ve pankart asıldığı duyumları alınmıştır’ diyerek Eğitim-Sen'in iş yerlerinde bulunan sendika panolarına astığı, ‘İşimiz Geleceğimiz için HAYIR. Sendikal hak ve özgürlüklerimizden vazgeçmeyiz! Hayır diyelim! Herkes kazansın’ yazılı afişleri ‘siyasi ve ideolojik amaçlı afiş’ olarak değerlendirerek asıldıkları yerlerden acilen kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine tüm ilçe genelinde, daha sonrada diğer ilçelerde bulunan okullarda bulunan sendika panolarından HAYIR temalı afişler indirildi.

Konu ile ilgili Eğitim-Sen Antalya Şubesi’nde açıklama yapan Kadir Öztürk ‘16 Nisanda yapılacak referandum öncesi planlı bir şekilde gerilim, kutuplaştırma derinleştirilirken, mağduriyet ve batı karşıtlığı üzerinden ‘Evet’ artırılmaya çalışılıyor. Tek adam olmak isteyen ve bu değişikliğe ‘Hayır’ diyen herkesi terörist olmakla suçlayan iktidar herkesi gözaltına almak, ‘HAYIR’ yazan her afişi, dokümanı yasak yayın kapsamına sokmak istiyor. Bundan güç alan yerel yöneticiler de kraldan çok kralcılık yapmak anlayışıyla önüne gelen her şeye saldırıyor. Okullarda afişlerimiz idareciler tarafından indiriliyor’ diyerek, ‘Avrupa’ya demokrasi dersi verenler, anti demokratik baskılarla bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Biz KESK olarak tek adam Başkancılığı’na HAYIR! Demek suç olamaz ve biz HAYIR demeye, İşimize, Geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz’ dedi.

ÖNCEKİ HABER

Yayalar Pendik Projesi ile prestijli yaşam alanı

SONRAKİ HABER

Ahmet Yıldırım: AYM, suskunluğu ile kendini tekzip ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...