16 Mart 2017 11:57

Erdoğan AB'yi 'geri kabul’le tehdit etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Ne geri kabulü ya, geç onları geç. Sen atlarını itlerini salarsan bunun bedelini ödersin.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sakarya’da düzenlenen toplu açılış mitingine katıldı. Burada yaptığı konuşmada Türkiyeli bakanların Avrupa’da referandum mitingleri düzenlemesine karşı çıkan Avrupa ülkelerini hedef alan Erdoğan, geri kabul anlaşmasını yeniden gündeme getirdi.

Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki 'geri kabul' ve göç anlaşmasında Avrupa'nın tutumunu eleştiren Erdoğan, “Şimdi geri kabul diyorlar. Ne geri kabulü ya, geç onları geç. Sen benim bakanımı Hollanda'ya sokmayacaksın. Sen benim Dışişleri Bakanıma uçuş izni vermeyeceksin, bizden buralara girişi bekleyeceksin. Benim vatandaşıma sen atlarını itlerini salarsan bunun bedelini ödersin” dedi.

Avrupa’nın referanduma ilişkin tutumunu Türkiye’nin Suriye’deki ‘ilerleyiş’ine ve ‘kazanım’larına bağlayan Erdoğan, “Onun için arıza çıkartıyorlar. Neymiş, Türkiye Avrupa'da seçim propagandası yapamazmış. Ya sen başka ülkelerde seçim propagandası yapıyorsun. Ey, Hollanda, İngiltere'de propaganda yapıyorsun” dedi.

‘SEÇİMİ KAZANDIN, AMA TÜRKİYE’Yİ KAYBETTİN’

Mülteci anlaşması kapsamında ‘Geri kabul’e karşılık Türkiye’ye verilen vizenin kaldırılması sözünün tutulmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi geri kabul diyorlar. Ne geri kabulü ya, geç onları geç” dedi ve devamını Hollanda krizine bağladı:
“Sen benim bakanımı Hollanda'ya sokmayacaksın. Sen benim Dışişleri Bakanıma uçuş izni vermeyeceksin, bizden buralara girişi bekleyeceksin. Men dakka dukka. Kim dak ederse o da dakı bulur. Sen atını, itini, benim oradaki Türk vatandaşlarımın üzerine mi saldın? Benim vatandaşımı sen itlerine mi ısırttın, bedelini ödeyeceksin. Rutte, sen seçimi birinci bitirmiş olabilirsin, sen Türkiye'yi kaybettin.”

TBB BAŞKANI ERDOĞAN’IN HEDEFİNDE

Konuşmasında isim vermeden TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nu da hedef alan Erdoğan, “PKK ile kol kola gezen Barolar Birliği Başkanını saymıyorum bile. Sen nasıl Barolar Birliği Başkanısın ya, senin PKK ile yan yana olmanı kim nasıl anlatabilir ya? Şu anda Kandil, ‘Hayır’ diyor mu? Değerli kardeşlerim, kişi sevdikleriyle beraberdir unutmayın. Bu "Hayır" diyenler, Türkiye'de ne kadar güzel şey yapılmışsa hepsine 'Hayır' demişlerdir” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bilgi Üniversitesi, Aylin Nazlıaka'nın panelini engelledi

SONRAKİ HABER

HDP heyeti AYM'ye seslendi: Üzerinizde baskı mı var?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...