16 Mart 2017 12:04

Emeklinin promosyonuna haciz iddiası Meclis gündeminde

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, bankaların borcu olan emeklilerin promosyonlarına haciz koyduğu iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bankalara borcu olan emeklilerin emekli maaşları karşılığında aldığı promosyonlara, bankaların haciz koyduğu iddiasını Başbakan Binali Yıldırım'a sordu.

Konuyla ilgili Meclis'e soru önergesi veren Tanrıkulu,  “Emekli vatandaşlarımız geçinmeye çalışırken bir taraftan da borçlanma sebebi ile bunalırken, kendilerine ödenececekpromosyon bedeline, ödenemeyen borçlar sebebiyle bloke konulması ya da haczedilmesi AKP Hükümeti tarafından nasıl izah edilmektedir?” dedi. Yıllardır Muhalefet Partilerinin de sürekli gündeme getirmesi ile nihayet emekli vatandaşlarımıza ödenecek olan promosyon bedeli, AKP Hükümeti tarafından önce adeta "müjde" gibi verdiğini ifade eden Tanrıkulu, borçlu olan emekli vatandaşların mağdur edilmesiyle ilgili çalışmaları merak ederek, “Emekli vatandaşlarımıza yapılacak promosyon ödemelerinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için AKP Hükümeti gerekli tedbirleri ivedi alacak mıdır?” diye sordu.(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Koleksiyoncu’ Erzurum DT Sahnesi’nde

SONRAKİ HABER

Bilgi Üniversitesi, Aylin Nazlıaka'nın panelini engelledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...