16 Mart 2017 11:16

Yıldırım: Türkiye, Avrupa'da ırkçılığı frenledi

Çankırı'da konuşan Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin Hollanda seçimlerine ayar verdiğini, bu sayede ırkçılığın frenlendiğini söyledi.

Paylaş

Başkanlık referandumu için Çankırı'da miting düzenleyen Başbakan Binali Yıldırım, Hollanda seçimlerine değinerek "Türkiye, Hollanda seçimlerine de ayar verdi. Bir müddet daha ırkçılığı Avrupa'da frenledi. Ama aklınızı başınıza alın" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Şunu Avrupa'nın bazı ülkeleri hiç unutmasın; bu yapılanları bir kenara yazdık, gerektiği zaman gerekli karşılıklar verildi, vermeye devam edeceğiz.

Bazı ülkeler var 'Avrupa değerleri, özgürlük, insan hakları' diyor, diyor da diyor ama onların gerçek yüzünü şu bir haftada gördük. Almanya, Hollanda, İsviçre… Mesele Türkiye olunca nasıl birden ire diktatörleştiklerini, nasıl yasakçı bir uygulamaya geçtiklerini hep beraber gördük değil mi? Oralarda 'Hayır' demek serbest, 'Evet' demek yasak. Bunların fikir özgürlüğünden, hürriyetlerden, insan haklarından anladığı bu kadar.

Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye'ye göre yapıyor. Bakın sonuçlara… Türkiye, Hollanda seçimlerine de ayar verdi. Bir müddet daha ırkçılığı Avrupa'da frenledi. Ama aklınızı başınıza alın, bu düşmanca politikalar, İslam, Türk düşmanlığı, İslam korkusu sizi doğru bir sonuca götürmez."

Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için de "Bir eksiği kaldı. Bu şartlar altında 'Hayır' kampanyasını bırakıp bizim kampanyaya dahil olsun, ona da yer var." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li vekillerden Yüksekdağ ve diğer tutuklulara ziyaret

SONRAKİ HABER

Osman Baydemir Newroz yasaklarını Meclis gündemine taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...