16 Mart 2017 10:24

EMEP Genel Başkanı Gürkan Denizli Barosu’nu ziyaret etti

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan: Herkesin kendi özgünlüğüyle ‘Hayır’ çalışması yürütmesi çok önemli.

Paylaş

Partisinin referandum kampanyası kapsamında çeşitli illerde ziyaretlerde ve temaslarda bulunan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Denizli Barosu’nu ziyaret etti. Baro Başkanı Müğjdat İlhan tarafından karşılanan Gürkan’a EMEP Denizli İl Başkanı ve yöneticileri de eşlik etti.

‘BAROLARIN ÇALIŞMASI ÖNEMLİ’

Ziyarette konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, 18 maddenin anlatılması konusunda baroların yaptığı çalışmaların önemine vurgu yaparak, “İşçiler, emekçiler bu 18 maddenin ne getirip götürdüğünü bilmiyor. Televizyonlarda yapılan tartışmalar kafa karıştırıcı. İnsanların bilgiye ihtiyacı var. Baroların çalışması ve görevler alması insanların anlamasını sağlayacaktır” dedi.

Ziyarette referandum kampanyaları kapsamında işçi havzalarında yürütülen çalışmalara da değinen Gürkan, “İşçiler, kaygısı çok fazla olduğu için ‘Hayır’ demeyi düşünüyor. Ama hükümetin “Hayır diyenler teröristtir” şeklindeki açıklamaları işçileri ikileme düşürüyor. İşçiler ‘Evet’ dedikleri zaman iş güvencesinin kalmayacağını da biliyor. Bizim de de alanlarda neden hayır denmesi gerektiğini anlatmamız lazım” dedi.

Herkesin kendi özgünlüğü içinde hayır çalışması yürütmesinin önemli olduğunu belirten Gürkan şunları söyledi;
“16 Nisan akşamı sandıktan hayır çıkınca bizi bekleyen görevler var. Asıl sorunların çözümü için toplumsal kesimlerin kendi özgünlüğünde yürüttüğü hayır çalışmasını ortak paydada birleştirip mücadele etmeyiz.”

‘İNSANLAR ‘HAYIR’IN KARŞILIĞINI BULUYOR’

Demokratik kitle örgütleri ve meslek odaları olarak bir araya gelip referandum çalışması yürüttüklerini ifade eden Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan da baro olarak anayasa komisyonu kurduklarını ve çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi. Hazırlanan anayasanın hukuki bir yanı olmadığı belirten İlhan, “Bir hukukçu olarak baktığım zaman ‘evet’ denmesi için hukuki dayanak göremiyorum. Onların ellerinde bir sürü argüman var ama buna rağmen sizlerin alanlarda hayır çalışması yürütmesi önemli. Çoğu alanda işçileri emeğinin karşılığını vermemekle tehdit ederek baskı altına almaya çalışıyorlar. İnsanlar bu yüzden ‘hayır’ın karşılığını buluyor. Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları olarak çalışmalar yapıyoruz. Alanlara çıkacağız ve alanlarda olacağız bunun bir dönüşü olacak. Önceliğimiz 16 Nisan’da yapılacak referandumda ‘hayır’ çıkmasıdır” ifadelerini kullandı.

‘DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ’

Gürkan, baro ziyaretinden sonra Candoğan Park’ında ‘Hayır’ standı açtıkları için ırkçı bir grubun saldırısına uğrayan Birleşik Haziran Hareketi’nin standını ziyaret etti. Referandum çalışmalarının eşit olmayan koşullarda yürütüldüğünü belirten Gürkan, ‘hayır’ın gerekçelerinin daha güçlü olmasından dolayı hükümetin baskı ve saldırırları attırdığını söyledi. Gürkan saldırılara karşı dayanışma içerinde mücadele edeceklerini ifade ederken, standda bulunan BHH üyeleri de saldırılara karşı dayanışma içinde ‘hayır’ çalışmasını sürdüreceklerini söyledi. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Engin: ÖSYM’yi Deli Dumrul mu yönetiyor?

SONRAKİ HABER

6 gazetecinin davası düşürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...