20 Haziran 2012 10:29

‘Leylim Ley’in şairi Çankaya’da yaşayacak

ÇANKAYA Belediyesi bu ay içinde Dikmen’de açacağı parka ünlü şair, öykücü ve romancı Sabahattin Ali’nin ismini verecek.Aziz Nesin ve Rıfat Ilgaz’la Marko Paşa, Malum Paşa, Merhum Paşa, Öküz Paşa gibi siyasal mizah dergilerini çıkaran Sabahattin Ali, Türkiye’de romancılığın özg&uum

‘Leylim Ley’in şairi Çankaya’da yaşayacak
Paylaş

ÇANKAYA Belediyesi bu ay içinde Dikmen’de açacağı parka ünlü şair, öykücü ve romancı Sabahattin Ali’nin ismini verecek.

Aziz Nesin ve Rıfat Ilgaz’la Marko Paşa, Malum Paşa, Merhum Paşa, Öküz Paşa gibi siyasal mizah dergilerini çıkaran Sabahattin Ali, Türkiye’de romancılığın özgün eserlerinden sayılan Kuyucaklı Yusuf’un yanı sıra bestelenmiş olan ve çok sevilen “Leylim Ley”, “Aldırma Gönül Aldırma” isimli şiirleriyle de tanınıyor.  Sabahattin Ali, 1948’de bir siyasi cinayete kurban gitmişti.

Çankaya Belediyesi, Dikmen Caddesi 1180. Sokak ile 844. Cadde arasındaki alanda toplam 4 bin 894 metre kare alan üzerine inşa edilen ve içinde basketbol sahaları, koşu parkurları, çocuk oyun grupları ve açık hava spor aletleri bulunan parka bu önemli sanat insanının adını vererek, Sabahattin Ali ismini Çankaya’da yaşatacak.

AÇILIŞA FİLİZ ALİ KATILACAK

Sabahattin Ali Parkı’nın 23 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 18.00’de yapılacak açılış törenine kızı Filiz Ali’nin de katılması bekleniyor. Açılışta ayrıca Sabahattin Ali’nin bestelenmiş şiirlerinin de seslendirileceği bir sürpriz konser de düzenlenecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üniversiteler bilim kurulu olmaktan çıkarılıyor

SONRAKİ HABER

Siyasi mahkumların olduğu cezaevine naklini istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...