Munzur Çayı kenarında yaralı bir su samuru bulundu

Dersim'de, Munzur Çayı kenarında yurttaşlar tarafından yaralı halde bulunan su samuru Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

16 Mart 2017 10:22
Paylaş

Dersim'de Munzur Vadisi Milli Parkı'ndan geçen Munzur Çayı kenarında yurttaşlar tarafından yaralı halde bulunan su samuru, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Munzur Çayı'nın geçtiği Aşağıtorunoba Köyü yakınlarında, arka bacaklarından yaralanan su samuru yurttaşlarca fark edilince, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine bildirildi. Görevli uzmanlar ve bir veteriner hekim yaralı su samurunu bulunduğu yerden alarak kent merkezine getirdi. Hekimler, yaralı su samurunun yabani hayvan saldırısına uğradığını ve arka bacaklarından yaralandığını tespit etti. Tedavisi yapılan yaralı su samuru, yaraları iyileşinceye kadar Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nde koruma altında tutulacak ve iyileştikten sonra doğal ortamına bırakılacak.

NESLİ TÜKENME TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, "Bu su samuru dünyada ve Türkiye'de nesli tükenmek üzere olan bir türün üyesi. Ulusal biyolojik tür envanter izleme projesi kapsamında yapılacak izleme çalışmalarında ilk izlenen tür içinde yer almaktadır. Yani birinci derecede korunması gereken bir yaban hayvanı türüdür. Özellikle Pülümür ve Munzur çaylarında sıklıkla görülüyorlar. İlimizde birçok yaban hayvanı türü bulunmakta. Bu nedenle çalışmalarımızı aralıksız devam ettirerek koruma altında olan bütün türlerin çoğalması için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası’ndan faiz kararı

SONRAKİ HABER

Mesele her siyah beyaz ineği düşman ilan etmekte değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa