16 Mart 2017 10:21

CHP’li Tüm, Bağ-Kur’da yolsuzluk iddiasını sordu

CHP Milletvekili Mehmet Tüm, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na verdiği soru önergesinde Bağ-Kur’da yolsuzluk yapıldığı iddiasını gündeme taşıdı.

Paylaş

CHP Parti Meclisi üyesi ve Milletvekili Mehmet Tüm, Tarım Bağ-Kur sigortalılığının geriye dönük tescil işlemlerinin durdurulması ile mağdur olan yüz binlerce çiftçi tarafından açılan davalar sonucunda, birçoğu eski Bağ-Kur avukatı olmak üzere davacı avukatlarının haksız kazanç elde ettiği iddiasını gündeme getirdi.

21 Mart 2002 yılında 2926 Sayılı Tarımda Kendi Adına ve Hesabına Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu’nun 2002 yılında 1. bendinin kaldırılması üzerine geriye dönük tescil işlemleri durulmasıyla pek çok çiftçi mağdur olmuştu. Hak gaspına uğrayan çiftçiler ise hemen karşı davalar açarak geriye dönük haklarını elde etmişti. CHP’li Tüm ise iptal edileceği bu kadar açık olan bir kanunun ortaya atılması sonucunda davaya bakan avukatların vekalet ücretleriyle bu işten haksız kazanç elde ettiğini ya da birileri tarafından nemalandırıldıklarını iddia etti.

Mehmet Tüm, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanu Mehmet Müzezzinoğlu’ na ise şu soruları sordu:

* Anılan Tebliğ nedeniyle yurt genelinde kaç çiftçi iş mahkemelerinde dava açmış, açılan davalar nedeniyle ne kadar vekalet ücreti ödenmiştir?

* Devletin bu davalar nedeniyle uğratıldığı zarar ne kadardır?

* Bu avukatların belli bir cemaatle (FETÖ Terör Örgütüyle) veya bir partiyle ilişkisi var mıdır?

* İlgili Kurumun anılan işlemlerden sorumlu yöneticileri hakkında bugüne dek herhangi bir soruşturma yapılmış mıdır? Yapılmadıysa bundan sonra soruşturma yapılması düşünülmekte midir? (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

ODS işçisi 'Halo Dayı' toprağa verildi

SONRAKİ HABER

CHP: Kıdem tazminatının fona devredilmesi kabul edilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...