20 Haziran 2012 10:28

Üniversiteler bilim kurulu olmaktan çıkarılıyor

Tıp Fakültesi öğrencisi 13 kişi, hâlâ öğrenilemeyen sebeplerle tutuklu. 600’den fazla öğrenci cezaevlerine tıkılmış durumda. Üniversitelerde öğrencilere, araştırma görevlilerine ve  öğretim üyelerine yönelik soruşturmalar artarak sürüyor. Tüm bunlara karşı Ankara’da hekim odaları ve &o

Üniversiteler bilim kurulu olmaktan çıkarılıyor
Paylaş

Toplantıda konuşan Üniversite Konseyleri Derneği Başkanı Nurettin Abacıoğlu, üniversitelerdeki ilerici, yurtsever ve aydınlanmadan yana unsurların tasfiye edilmek istendiğini ifade etti. Ege Üniversitesinde Prof. Dr. Rennan Pekünlü’nün soruşturmalar ile görevine son verilebileceğine dikkat çeken Abacıoğlu,  isminin açıklamasını istemeyen farklı üniversitelerden pek çok öğretim üyesinin farklı gerekçelerle soruşturmaya uğradığını, hemen hemen bütün öğretim üyelerinin ise tehdit edildiğini belirtti. Abacıoğlu soruşturma süreçlerini ise şöyle değerlendirdi: “Soruşturmaların ortak bir karar ve taktiğe dayandığı görünüyor. Öğrenciler hocalarını şikayet ediyor, dekanlık ve rektörlük ilgili hocayla hiç muhatap olmadan durumu YÖK’e bildiriyor, yandaş öğretim üyelerinden oluşan bir soruşturma komisyonu kuruluyor ve ceza çoktan biçilmiş hale geliyor. Yeri gelirse medya da hedef göstermek ve konuyu çarpıtmak için devreye giriyor”.  

Çığ gibi artan öğrenci soruşturmaların da tasfiye sürecinin bir parçası olduğunu söyleyen Abacıoğlu, “Muhtemelen öğretim üyelerine dönük soruşturma süreçleri alt sıralardaki iktidara yakın adayların atanması ile süreç hızlanacak” dedi.

“Soruşturmalarda amaçlanan, ilerici öğretim üyelerini tasfiye eder ve yıldırırken, üniversiteyi dini kuralların etkisi altında işler hale getirmek ve üniversitenin doğası gereği olan laik karakterini ortadan kaldırmaktır” diyen Abacıoğlu, bilimden yana niteliğini kaybeden kurumlara artık üniversite denemeyeceğinin altını çizdi. Abacıoğlu, imzası bulunan tüm örgütler adına soruşturmaların geri çekilmesini, tutuklu öğrencilerin ise serbest bırakılmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

HDK'den 'Çözüm için diyalog grubu'

SONRAKİ HABER

‘Leylim Ley’in şairi Çankaya’da yaşayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...