16 Mart 2017 09:03

BES tutuklu yöneticilerinin serbest bırakılmasını istedi

Büro Emekçileri Sendikası tutuklu olan ve gözaltındaki üye ve yöneticilerinin serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası tutuklu ve gözaltına bulunan üye ve yöneticilerininm serbest bırakılmasını istedi. Ciddi sağlık sorunları bulunan BES yöneticisi Civan Yıldırım’ın eşi ise yetkililere seslendi: “Eşim 3 aydır cezaevinde ölümle pençeleşiyor. 2 defa kriz geçirdi ve hastaneye kaldırdılar. Eğer 3. krizi geçirirse eşim ölür.”

Büro Emekçileri Sendikası (BES) gözaltında ve tutuklu bulunan üye ve yöneticileri ile ilgili sendika genel merkezinde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Ağır sağlık sorunlarına rağmen 3 aydır tutuklu cezaevinde tutuklu bulunan  BES Ankara 2 No’lu Şube Yöneticisi Civan Yıldırım’ın eşi Nesrin Yıldırım da katıldı. Yıldırım, “Eşim 3 aydır cezaevinde ölümle pençeleşiyor. 2 defa kriz geçirdi ve hastaneye kaldırdılar. Eğer 3. krizi geçirirse eşim ölür. Buradan yetkililere sesleniyorum. Eşimi serbest bırakın. Benim ve ailemin psikolojisi bozuldu. Yılbaşı dışında açık görüşe hiç izin verilmedi” diye konuştu. 

SAVCILIK GÖRÜŞMÜYOR

BES Genel Başkanı Fikret Aslan, bugün Avrupa ülkelerini faşizmle itham eden AKP ve Saray’ın 15 Temmu darbe girişimini fırsata dönüştürerek 100 binin üzerinde kamu emekçisini, 362 BES üyesini sorgusuz sualsiz işten attığını söyledi. Sendikalarına üye 8 kişinin tutuklandığını kaydeden Aslan, bu yaklaşımın sonucu olarak BES Ankara 2 No’lu Şube Yöneticisi Civan Yıldırım’ın ciddi sağlık problemlerine rağmen 3 aydır tutuklu bulunduğunu ifade etti. Civan Yıldırım’ın 12 Aralık 2016 tarihinde sabaha karşı evi basılarak gözaltına alındığını anlatan Aslan, “3 aydır hala iddianame hazırlanmadığı gibi duruşma tarihi de belli değildir. Civan Yıldırım, milyonda bir görülen TİP 1,5 diyabet hastasıdır ve vücudunda insülin pompası ile yaşamak zorundadır. Böbrek ve kalp yetmezliği nedeniyle yüzde 40 engelli raporu bulunmaktadır. Cezaevi koşulları Civan Yıldırım’ın hayatı açısından risk içermektedir” dedi. Yıldırım’ın hastalığı nedeniyle tutuklu olduğu süre içerisinde 2 defa acilen hastaneye kaldırılarak anjiyo yapıldığını kaydeden Aslan, konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları itirazların ve görüşme taleplerinin de reddedildiğini söyledi. Yıldırım’ın tutuksuz yargılanması gerekirken bu koşullarda cezaevinde tutulmasının insani vicdani ve hukuki hiçbir yanı olmadığını belirten Aslan, Yıldırım’ın sağlık sorunlarınn yarattığı riskler nedeniyle derhal serbest bırakılması gerektiğini vurguladı. 

'HAYIR' DİYENLERE GÖZALTI

Yine BES Çanakkale Şubesi yöneticisi Devrim Karaca’nın 13 Mart 2017 tarihinda “Hayır” çalışması yapan öğrencilere yönelik operayonda gözaltına alındığını belirten Aslan, Karaca’nın 679 Sayılı KHK ile ihraç edilmesinin ardından ikinci kez hukuksuz ve keyfi bir tutumla karşı karşıya olduğunu söyledi. 

Sakarya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi işyeri temsilcileri Erdal Aydın’ın da telefonunda bylock programı olduğu iddiasıyla 7 aydır tutuklu olduğunu belirten Aslan, ailesine bakılsa ya da çevresindekilere sorulduğunda rahatlıkla FETÖ bağlantısının olamayacağının görüleceği Aydın’ın ilk duruşmada serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Aslan, “İhtiyacımız olan barışı, demokrasiyi, özgürlüğü, insanca yaşam ve çalışma koşullarını güvence altın alana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi. 

Erdal Aydın ilk duruşmasına yarın çıkacak. Duruşma Sakarya Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 09.45’te görülecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa’da çeyrek final karşılaşmaları belli olacak

SONRAKİ HABER

Sirkeci'de aynı noktada iki tramvay raydan çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...