16 Mart 2017 08:35

Müdürün ‘harem selamlık’ isteğine öğretmenler tepki gösterdi

Tarsus Şehit Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü, düzenlediği seminerde kadın ve erkek öğretmenleri ayrı yerlerde oturmaya davet etti.

Paylaş

Tarsus Şehit Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu salonunda Tarsus'ta görev yapan branş öğretmenlere yönelik gerçekleşen "Etkili İletişim ve Ailenin Önemi" isimli semineri öncesinde okul müdürünün öğretmenleri kadın erkek ayrı oturmaya davet etmesi tepki topladı.

15 Mart Çarşamba günü akşam 19.30’da gerçekleşen seminerde müdürün tavrına tepki gösteren öğretmenlerin bir kısmı salonunu terk etti. Salonda kalan öğretmenler de okul müdürünün bu davetini kabul etmedi. Danıştayın eğitim emekçilerinin mesai saatleri dışında seminere çağrılamayacakları yönündeki kararına rağmen 19.30’da seminer düzenlenmesi ayrıca dikkat çekti.

HAREM SELAMLIK DAVETİNE EĞİTİM SEN'DEN TEPKİ

Eğitim Sen Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu seminer öncesi Okul Müdürü Hilmi Tuzcu'nun öğretmenleri kadın erkek ayrı oturmaya davet etmesine tepki gösterdi. Müdürün tutumunu kınayan Eğitim Sen,  “Okul müdürü bu ifadesi ile ülkemizin getirilmek istediği yeri göstermiştir. Eğitim Sen olarak cinsiyetçi, antidemokratik anlayışa karşı laik, bilimsel ve kadın erķek eşitliğini temel anlayışı savunmaya devam edeceğiz” dedi. (Tarsus/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Euroleague’de değişim kapıda

SONRAKİ HABER

Yarkadaş: Devletin tüm olanakları AKP için kullanılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...