16 Mart 2017 06:35

Moğollar konserinin geliri sokak hayvanlarına

Mersin'de sahneye çıkan efsanevi grup Moğollar, bu kez şarkılarını sokak hayvanları için söyledi.

Paylaş

Mersin'de sahne alan Rock müziğinin öncülerinden Moğollar'ın Mersin'de verdiği konserin bir kısmı sokak hayvanlarına mama olarak döndü. 

Rock müziğinin öncülerinden olan Moğollar, Yenişehir Kültür Merkezi'ndeki konserlerine 'Al Yazmalım', 'Devlerin Aşkı' ve 'Dila Hatun' gibi efsaneleşen film müzikleriyle başladı. Sahneden Cem Karaca ve Barış Manço olmak üzere hayatını kaybeden grup üyelerini anan sanatçılar büyük alkış aldı. Grubun solistliğini yapan Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca, 'Resimdeki Gözyaşları' ve 'Dağlar Dağlar' parçasını seyircilerle birlikte söyledi. 

Yaklaşık 3 saat sahnede kalan grubun üyesi Cahit Berkay, "Bilet alıp gelen insanlar bunu bilmiyor ama konser gelirinin bir kısmı sokak hayvanlarına mama olarak döndü. Konsere gelenler de bilmeyerek böyle bir şeye katkıda bulundular. Yeryüzünde yaşayan her şey değerlidir. Ülkemizdeki bir kısım insanlar, bırakın hayvanlara sevgi göstermeyi, onlara şiddet uyguluyorlar. Tekme atıyor, kuyruğunu kesiyor, öldürüyorlar. Böyle bir şeyi aklım almıyor. Sokak hayvanlarına sahip çıkılması gerekiyor" dedi.

Konseri organize eden Akdeniz Organizasyon'un sahibi Özgür Kaya, konser gelirinin bir bölümüyle mama alıp, sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu bölgelerdeki kedi ve köpeklere bırakılmasını sağladı. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

'Erdoğan kimseye insan hakları ve demokrasi dersi veremez'

SONRAKİ HABER

Savcı cinsel istismardan ceza istedi, mahkeme tacizden verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...