15 Mart 2017 22:45

Beşiktaş ‘Çeyrek Final’ aşkına sahaya çıkıyor

Olympiakpos ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Beşiktaş, adını çeyrek finale yazdırmak için sahaya çıkıyor.

Paylaş

Ali DANAŞ

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 eleme turu rövanş maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Bu akşam Vodafone Arena Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 21.00’de başlayacak ve İngiliz Hakem Michael Oliver tarafından yönetilecek. Oliver’in yardımcılıklarını Stephen Child ve Stuart Burt yapacak. Ian Hussin dördüncü hakem olacak.

Bir hafta önce Pire Karaiskakis Stadı’nda oynanan ilk karşılaşmadan 1-1’lik skorla dönerek rövanş için avantaj elde eden Beşiktaş, İstanbul’da da galip gelerek çeyrek finale kalmak istiyor. Avrupa Kupalarında daha önce 2 kez çeyrek final oynayan siyah beyazlılar Olympiakos engelini de geçerek Avrupa’daki ilerleyişine devam etmek amacında.

GÜNEŞ AVRUPA’DA DA DOĞSUN 

Beşiktaş’ın başında 15 kez Avrupa maçına çıkan ve aldığı beraberlikler ile dikkat çeken teknik direktör Şenol Güneş bu kez galip gelerek tur atlamak istiyor.

15 Avrupa maçında 8 beraberlik ve 5 galibiyeti bulunan Güneş 2 kez de mağlubiyet yaşadı. Ancak bu iki mağlubiyet elenme ile sonuçlanan mağlubiyetler oldu. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında ilk beş maçta yenilmeyen Güneş son maçta Sporting Lizbon deplasmanından mağlubiyetle döndü ve Avrupa kupalarına veda etti.

Bu sezon ise Şampiyonlar Ligi grup aşamasında yine ilk beş maçta yenilmeyen Beşiktaş ve Şenol Güneş, grubun son maçında Dynamo Kiev’e yenilince bu kez de Şampiyonlar Ligi’ne veda etti ve UEFA Avrupa Ligi’ne geçti. Bu kez avantajı kullanmak isteyen Güneş ve öğrencileri Olympakos’u yenerek çeyrek finale kalmak için ellerinden geleni yapacaklar.

ŞENOL GÜNEŞ: 1-1’LİK SKOR GARANTİ DEĞİL

Atina deplasmanında alınan 1-1’lik skorun avantaj olduğunu ama henüz turun geçilmediğini öğrencilerine aktaran Güneş, kendi seyircilerinin önünde galip gelerek çeyrek finale çıkmaları gerektiğini söylüyor.

Güneş futbolcuları ile yaptığı konuşmada “Maça tabii ki çok fazla risk almadan ve sağlam oynayarak başlayacağız. Ama bu 1-1’lik skoru korumaya çalışacağımız ve sürekli defans yapacağımız anlamına gelmesin. Eğer sürekli skoru korumaya oynarsak hata yaparız. Mutlaka gol atmalıyız ve maçı önde götürmeliyiz. Bunun için de kendi oyunumuzu oynamamız yeterli. Son maçlarda ilk yarıları neredeyse boş geçiyoruz. Bu maçta bu olmamalı, gücümüzü ve oyunumuzu 90 dakikaya yaymalıyız. Golü biz atarsak rakip daha çok strese girer ama hep skoru korumaya çalışırsak bu kez biz strese gireriz. O yüzden galip gelmeliyiz bunu başaracak gücümüz var.” dediği öğrenildi.

STOPER TERCİHİ KİM OLACAK ?

Olympiakos maçının ilk 11’ini oluşturmaya başlayan Şenol Güneş’i bu akşam en çok düşündürecek konu Marcelo’nun sakatlığı olacak.

Kayserispor maçında sakatlanan ve kalçasında 1.derece yırtık olan Marcelo’nun oynaması biraz zor görünüyor. Ancak yoğun bir tedavi programı uygulanan Brezilyalı stoperin iğne ile de olsa oynamak istediği biliniyor. Bu sezon tüm resmi maçlarda görev alan Brezilyalı stoperin tecrübesinden faydalanmak isteyen Güneş ise oyuncudan gelecek güzel haberi bekliyor.

Marcelo’nun yokluğunda Tosic’in yanında Matej Mitrovic’i oynatmayı düşünen Güneş’in yine de stoper konusundaki son kararını maç saatinden önce verecek. 

MUHTEMEL 11’LER

Beşiktaş: Fabricio - Gökhan Gönül - Mitrovic (Marcelo) - Tosic - Adriano - Atiba  - Oğuzhan - Quaresma - Talisca - Cenk (Babel) ve Aboubakar

Olympiakos: Leali, Botia, Cissokho, Retsos, Figueiras, Romao, Fortunis, Cambiasso, Manthatis, Ansarifard, Elyounoussi. 

SOL KANATTA CENK - BABEL DEĞİŞİKLİĞİ Mİ?

Tecrubeli Teknik Direktör Şenol Güneş’in Olympiakos maçına dair yapacağı 2.değişiklik ise Babel ve Cenk Tosun değişikliği olabilir.

Son haftalarda formu düşen Babel’in yedeğe çekilerek sol kanatta Cenk Tosun’un görev alması Güneş için sürpriz bir hamle sayılmayacak. Çünkü Babel transferinden önce ligin ilk yarısındaki bir çok maçta Cenk Tosun’u sol forvet gibi oynatan Güneş, Hollandalı oyuncunun transferi ile Cenk’i santrfora koymaya başlamıştı. Cenk’in yine sol kanatta maça başlaması kadroya dair ihtimaller arasında kuvvetli bir şekilde duruyor.

Aboubakar’ın son iki maçta 3 gol atması sonrası Olympiakos karşısında santrforda oynaması da kesin görünüyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Trump'ın vize ve seyahat yasağına mahkeme engeli

SONRAKİ HABER

Hollanda seçimleri: Kazanan sağ partiler ve liberal sol

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa