15 Mart 2017 18:29

Bakan Çavuşoğlu: Mülteci anlaşmasını iptal edebiliriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa'yla krizin derinleşmesi üzerine mülteci kartına başvurdu: AB'yle mülteci anlaşmasını iptal edebiliriz.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Sanayici İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) Akra Otel'de düzenlenen 23'üncü Akdeniz Toplantısı'na katıldı. Burada Avrupa ülkeleriyle yaşanan krizlere değinen Çavuşoğlu, "AB ile mülteci anlaşmasını iptal edebiliriz" dedi.

Hollanda hükümetinin seçimlerden önce Wilders gibi davranmasını Avrupa’da yükselen ırkçılığa bağlayan Çavuşoğlu, krizin ticari ilişkilere yansımaması için tedbirli konuştu:
“Avrupa'nın turizm sektörüyle Türkiye'yi tehdit ediyor. Ticari olarak biz onları tehdit etmiyoruz. Almanya'nın geçen sene sadece Türkiye'ye sattığı otomobilin toplam miktarı 6 milyar avro. Ben Almanya'yı tehdit ediyor muyum? Ticaret başkadır.”

'MEDENİ DEVLETİZ YOKSA...'

Konuşmasında Türkiye’nin başkonsolosu ve mashalatgüzarının o gece hapse atıldığını iddia eden Çavuşoğlu, “Eğer Türkiye Cumhuriyeti olarak biz de onlar gibi hukuksuzluğu düşünseydik, o gece Hollanda'nın maslahatgüzarını bakanlığa çağırıp kulağından tutar, alır götürür hücreye atardık. Biz medeni bir devletiz” diye konuştu.

Konuşmasının ilerleyen bölümünde başkanlık referandumuna değinen Çavuşoğlu, başka ülkelerin yönetim sisteminden örnekler verirken Hollanda'dan örnekler verdi ve “Nedense Hollanda aklımızdan hiç çıkmıyor” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe Dörtlü Final'e yükseldi

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın programında görevli polisler rahatsızlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...