15 Mart 2017 17:09

İTÜ'de keyfi aramalar ve baskının bahanesi OHAL

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak kampüsünde, özel güvenliklerin okula girişlerdeki keyfi aramalarına öğrenciler tepkili.

Paylaş

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak kampüsündeki öğrenciler, olağanüstü hal bahane edilerek kampüse girişlerde keyfi üst aramaları yapılmasından rahatsız. Öğrenciler, her sabah çantalarının özel güvenlik görevlilerince kontrol edilmesinin olağan hale geldiğini ifade ediyorlar.

İTÜ Maslak kampüsünde OHAL ile birlikte, öğrencilere uygulanan baskı da artıyor. Güvenlik birimlerinin istediği öğrenciyi turnike önünde çevirip bekleterek çantasını aramasından öğrenciler rahatsız. Aramanın sebebini soran öğrenciler ise gayri ciddi bir üslup ile ''bize verilen talimat gereği arama yapıyoruz'' cevabını aldıklarını söylüyorlar. Öğrenciler, güvenlik görevlilerinin günlük olarak gazete bayilerinde satılan gazete ve dergilerle kampüse girmelerine engel olduklarını "kampüsten çıkarken geri alırsınız'' diyerek gazete ve dergilere el koyduklarını belirtiyor.  Derse geç kalmak istemeyen öğrenciler de, zorunlu olarak denileni yaptıklarını ve ellerindeki gazeteleri tutanakla güvenlik birimlerine teslim ettiklerini söylüyor. Öğrenciler artık güvenlik ile münakaşa etmemek, tutanak tutturularak fişlenmemek, sadece okuduğu bir dergi için soruşturma yememek için okula gelirken gazetelerini ve dergilerini metroda veya otobüslerde bırakmak zorunda kaldıklarını söylüyorlar. Kampüse girerken elindeki Leman dergisine el konulan bir öğrenci, "Derginin kapağında Hollanda ile yaşanan 'suni' kriz vardı. Çoğaltmaya çalıştıkları gerilim ve şiddete karşı iktidara gülebilmenin gücü yadsınamaz bir gerçek. Gülmek bile yönetim açısından yıkıcı oluyor. Gülmemiz bile mücadele yollarından biri bu anlamda. Onu önlemek istiyorlar'' diyerek tepkisini dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

Fed faiz artırımı kararı aldı

SONRAKİ HABER

Almaya'nın Saksonya Anhalt Eyaletinden de miting yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...