30 Mart 2011 13:45

44 bin 4/C'liye darbe

AKP Hükümeti, Anayasa Mahkemesi’ni “yeniden yapılandırma”sından ilk meyvesini aldı. Tekel işçileri de dahil olmak üzere 44 bin 4/C’liyi yakından ilgilendiren 4/C’yle istihdamın iptaline ilişkin başvuru Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi.TEKEL işçilerinin 78 günlük Ankara direnişi sırasında, Danıştay&r

44 bin 4/C'liye darbe
Paylaş

TEKEL işçilerinin 78 günlük Ankara direnişi sırasında, Danıştay’ın 4/C’nin iptaline ilişkin bir başvuruyu Anayasa Mahkemesi’ne götürmesiyle, başta TEKEL işçileri olmak üzere 4/c’lilerde bir beklenti oluşmuştu. Anayasa Mahkemesi’nden en son Eylül ayı içerisinde bir karar beklenirken, mahkeme konuyu gündemine almamış, karar bugüne kadar bekletilmişti. Anayasa Mahkemesi’nde Başkanın gündemi belirliyor olması ve 4/C’nin gündeme alınmasının bugüne kadar bekletilmesi, kararın hükümetin istediği yönde çıkacağı yorumlarını da beraberinde getirmişti.

Henüz Anayasa Mahkemesi’nden resmi açıklama yapılmadı. Ancak başvurunun reddi, yani 4/c ile istihdamın anayasaya aykırı olmadığı yönündeki kararla birlikte iç hukuk yolları da tüketilmiş oldu. Tekel işçilerinin ve 4/C’lilerin şimdiki umudu AİHM’den çıkacak kararda. (ANKARA/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başsavcılığa ‘operasyon’

SONRAKİ HABER

Grevdeki işçiler destek bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...